Celý záznam je dostupný na PATREONU

Co je nejlepší pití? Jameson, Tuzemák, Ruský standard, Tatranský čaj, Becherovka…? (názor Žufánka)

Martin Žufánek je lihovarník. Takže slivovice, hruškovice, ořechovky, absinthy… no prostě pálenky všeho druhu. Je vystudovaný chemik, ve firmě Žufánek vede (mimo jiné) marketing a je z rodiny včelaře a ovocnáře.

Automatický transcript

Minuta: 0
Ale když vezmeme ty velké firmy, co dělají ten tvrdý alkohol dostupný v těch večer Kája tak dále, tak já ti zkusím vyjmenovat nějaký alkoholy, co tam jsou a ty mi řekni, co z toho je nejlepší jo, co by jsi jako Ok přece nejlepší koupit, takže vím jsem tulamorka Kapitán Morgan ne, prosím vás, teda ruský standard za 400kč drahý. Já se z tebe nějaké stejné cenové kategorii ruský standard a hlavně tam beru modře whisky zadku a co ještě se tam mohli dát, tak z toho co stojí. Vyjmenujte akorát ty whisky jako Captain Morgan. Ty vole to je To je peklo to jako rumový likér pro ně rum. To je likér, kdy to stojí pětistovku, ale Ty vole to je sladká jako ne jako Captain Morgan vůbec
Minuta: 1
nepatří do kategorie rumy, jako to je jako rumový Elixír a to znamená, že to je doslazované. Je tam jako reálně být Cukrák v Becherovce. Tady nějaký velký rozdíl mezi tuzemákem Morganem. Hele raději bytě kohoutkovou vodu, než tohle to jsou stejně řekla asi tak co ruský standard, ruský standard je naprosto v pohodě a já ne, že nesnáším, ale já totálně ne uznávám jako fotku pro mě vodka. Není jako pro mě fotka je vstupné alkohol. Je to alkohol, ve kterém bys měl mít, ve které by jsme něco macerovat, co byly do absinthu, v já to beru základ jako prostě úplný základ, ale copied čistý základ. Proč bych to dělal já? Nechápu princip být něco co nějak nechutná nějak nevoní. Proč to děláš? Já nechci být čistý alkohol. To je nesmysl. Nejsem debil. Ty vole, já chci chuť a vůni vodka nevoní a nechutná
Minuta: 2
tím pádem. Je to pro mě základ pro výrobu čínu a absintu. A kdo si kupuje lahev vodky i třeba nějaké superprémiové. Tak ok. Fakt Sorry, fakt jako Hej to tak kdybys přišel, jak kdybys přišel asi v situaci, kdy do restaurace a objednáš si jídlo a to jídlo nějak nevoní je nechutná ti ho zbaští, že máš plné bříško a pak si řekneš jako proč jako. Proč na to udělal? Ty vole to samé vodka. Přemýšlím, jestli jsem si na otce pochutnal někdy většinou se to tam byla jako spíš spíš požírací, jak nástroje vlastně řekne. A kdo za to, že sedí, že říkáš 5. Fotka ta Mattoni lesního ovoce, nebo tam má ty vole. To má takový jako bych se pohyboval někde v lese. No to ne, ale zase na druhou stranu tec.cz, když jsme
Minuta: 3
byli ve vlaku právě do Banátu, tak Láďa přinesl nějakou fotku svoji a tam mě zachutnala právě proto, že byla čistá, že vlastně to bylo třeba to Pražská vodka, to není čistá úplně tam píše různé jako chutě, které nejsou třeba úplně ale to co jsem tam jel, tak to bylo na s tímto přesto český jako jako jako kde jsou takové pěkné. Je asi je třeba to na tohle tohle tohle jako princip. Toto byl jako znáš asi jen mendelovou chemickou tabulku prvků, takto to byl ten člověk, který stál o to, aby jakoby testoval Sony jako fotku, takže jako byly pokusil toho vydestilovat fotku, která by chutnala v pocit jako jako jako pramenitá někde voda prostě poníženě úplně k.o. Totálně Smooth, takže tahle ten achievement nebo tuhle tu snahu Jáju a byl jsem fakt jako nějaké super luxusní boty, které
Minuta: 4
stojí třeba přes 1000Kč za litr. Vím, že kvůli jdi se o to jako některé výrobce třeba kauffman vodka nebo pravda. Odkáže se jako fakt hodně snaží to vyjde stylovat a vyfiltrovat do totální čistoty a já to uznávám, ale furt se jako říkám jako víš proč pít jako čistou vodu s nějakým alkoholem. Víš jak já tu fotku pak beru jako základ pro něco mnohem lepšího jako Dává mi smysl, co mám nějakých koktejlů. Nebudeš si třeba ty jsi si ženicha třeba když ho jsi tak jako zoufalý, že si dá nějakou fotku. jsem Tak koukejte jak si dej ty vole župánek to povolil rád že jsem a z toho nejsou dobré kocour Je to tam odkaz že jsem proč je vlastně mícháš dohromady zase největší cukr s tím největším alkohol byl třeba jamesona jsem tady videu mám docela rád A další věc jak se bavím k tomu probíjení se tak já když jsem začínal s diskama tak jsem skočil do těch prostě
Minuta: 5
skotský Nemocniční nakouřený vískách jako je třeba i v těch ty mám ze všeho nejvíc které jsou na kořenech Hrůza a chutná takové Nemocniční dezinfekce A teď poslední roky jsem přišel na irské Whisky a dneska prostě pivo irské whisky jak je tady třeba redbreast nebo ty ty limitky do toho jamesona kolem roku No protože jsem jako zjistil že to tělo jak se prostě chce jak sedí jako mění chuťové profily tak se tak dneska jsem naladěný ne takovou takovou ovocnější ne na kouře novou vlnou ale a to je to kouzlo právě Jack Daniel je dobrý, no. Jack Daniels v pohodě. To je tradiční značka. Jo a na to když si vezmeš, že v jakém to jako destilují obrovské množství a pak musíš ho smeknout klobouk té třeba třeba třeba věc kvůli které já považuji, kdyby se mi dneska zeptá někdo Jaké je pro mě nejlepší pivo na světě, tak já řeknu, že Plzeň Prazdroj. Protože
Minuta: 6
když si vezmeš, jak jen to dělají obrovské množství a že každé to pivo chutná stejně, že ta kvalita je prostě konstantní po celém 200 let. Ty vole, že to je prostě totální pecka, že pokaždé, když přijdeš dolů k vám kamkoliv, tak to pivo je úplně geniální. Tak to je prostě pro mě největší prostě Magic, protože to je třeba to co já nedokážu. Já třeba nedokážu zařídit to, aby naše produkty chutnaly každý rok. Stejně já To zaprvé nechci, ale nedokážu to. Kdybys to chtěl tak Jaké nástroje by s tebou žil musel. Kdybys to chtěl, tak bys musel přijít se systémem jako ředit různé ročníky dohromady, jako třeba dějí rumařů, abych zařídil konstantní chuť toho produktu, že bys měl třeba 10 ročníků a mnich a to dohromady V jakém poměru že třeba jeden ročník je třeba víc nevím třeba mandlový a ten předchozí ročník byl být třeba švestkový Takže místo smíchat dohromady žádný
Minuta: 7
jsem přijít něco toho abych já nechci aby třeba slivovice nebo Absinth chutnal jako z postmixu jako Pepsi Cola jako furt stejně každý rok protože kouzlo ovocných destilátů a bylinných destilátu je v tom že ta příroda se nechová konstantně každý rodina úroda to je to co Na čem je postavený celý Vinařský Business máš Pinot Noir 2018 Pinot Noir 2020 a pak se říká tyhle pamatujete na ten ročník 2018 ten byl úplně jiný a tohle to já jsem si že se i v destilátech protože to je prostě kouzlo té přírody a snažím se o to aby ty produkty kuthan a každý rok Stejně a to je divné A co tatranský čaj a co ta dámské čaj? Jo to bylo to bylo hezké projekt. Dneska už to není tak silný, jako když to vzniklo to v tu dobu, když to vzniklo, tak to bylo docela zjevení, to se fakt Slovákům podařilo. Ta kombinace toho designu
Minuta: 8
toho nápadů a těch chuti jo jako. No já si pamatuji tu původní verzi toho tatranského čaje v tu dobu existoval akorát a originální myslím padesátiprocentního 52 dneska. To je ten jak si jak ses o tom bavil a vznikl obrovský High kolem toho obrovský zájem a Tibor si začali dělat prostě dneska existuje c10d tatranského čaje něco od 18% potřeba 70% a tím myslím, že to jako zabili tento koncept, to je prostě v prdely, když máš sám dobře. Víš, jaké je rozhodovací paralýza, když někam přijde, žádají ti jako 10 druhů tatranských čajů originální. No tak jako proč to dělat? No takže to je ten třeba to je hezký případ toho, že si myslím, že když viděli, že si to hezky prodává, že se snažili prostě udělat dalších 10 verzi a dneska už to není a takové jak to bylo vtipné na začátku s tou jednou jedinou černou lahví a 52%
Minuta: 9
a Ztratila se to ztratilo se to tobě chutná Becherovka. Becherovka je pro mě jako prima prima likér mě jako principiálně chutná, ale bohužel chutnala tam pak jako došlo k nějakým jako změnám a dneska bych sodovka třeba sladší bude po trhu vůli třeba exportním trhem. Takže stačí dřív, ta Becherovka byl hořký a víc taková krimi. Češi milujeme jako hořkou chuť, proto je tady nejprodávanější za Fernet, takže bychom primarina horské horské pivo nebo hořké likéry a když Sparta Becherovka začal je taková stačí, tak zahraničí to asi víc chutná, ale bohužel u mě to jako trochu klesla. No takže ale třeba jako když si dáš beton z Becherovky. Takže jako Becherovka tonik vzhledem, to je špica nebo dneska je tolik jako koktejl, nebo v se, které jsou fakt jako výborné a jako pít jste uznávám asi šel Becherovky bych nedal, ale jako koktejly respektuješ, že to přece
Minuta: 10
tak nemáš chuť toho alkoholu esenciální, když to Smícháš je to ta koktejlu. Tak už je takový mikro. Chuť, já trošku to zabijete. No to jo, ale zas zas to je to vlastně, jak jsem říkal, že třeba slivovice jedna chuť jedna vůně a Absinth je třeba 6912 byly jen tak a přijde v podstatě taková miniformaci. Už to máš jako v těch složek koktejl. Proto jsou Anežka, když si dám, který tak já si jako málokdy si dávám koktejly, které jsou třeba Bízek třísložkové nebo čtyřsložkové takové ty věci, jak jak jsou tvoje Long Island, ale takové ty úplně zhovadilosti. To je fakt jako nesmysl cizrna na cigarety. Já se v koktejlech totiž nevyznám. Takže já vždycky jedu jakoby na ten alkohol, co mě tam vzali ten Long Island jako že my všichni všechny ty co tam jsou, takže jestli nevadí Jasně chápu, no, tak já bych opustil
Minuta: 11
a pak to tento Absinth. Barvené páskem šafránem a přezuto a šílené tohle, to je naše první a poslední existující disk a máte tam rosnatku a nechceš ho sežene Kurva tohle to je rosolka likér z masožravé kytky. To je určitě možná kolem dvou milionů já Nechci ho pomlouvat vinaře česká Vinařská lobby jedna z nejsilnějších skupin, co tady vůbec máme situace, kdyby volala ministryně Schillerová. Já jsem přijít. Nechci, aby alkohol drahý nejhorší co vůbec existuje, opilá žena. Náš zákazník náš pán ty vole. Jaký plán byl s Josef čočku, že si dáme alkohol, který má 220 let, piješ něco? Co vzniklo ty vole ve Švýcarsku v roce 1798.

Předchozí video

Seznamka s Pohlreichem se moc nepovedla, v nové reality show hrají nejlíp číšníci (Jarda vs. Naomi)

Další video

Vesmírné závody miliardářů: Elon Musk chce na měsíc. Může ho v tom Jeff Bezos zastavit?