Chceš podpořit tento kanál? Staň se PATRONEM!

Roman Vaněk: Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum | rozhovor | Stůl pro tři

I když je tomu už nějaký pátek, co kritizoval Roman Vaněk restaurace za jejich nesmysly v jídelních lístcích a šmakulády z mrazáku, většina diváků si zřejmě při zmínce jeho jména vybaví pořady jako Peklo na talíři nebo Jídlo s.r.o. Tím ale jeho záběr zdaleka nekončí! 🙂 V manželském tandemu založilo duo Roman Vaněk Jana Vaňková nejstarší školu vaření u nás – Pražský kulinářský institut (Prakul) – a má také na svědomí nejprodávanější kuchařky v České republice. Za svůj život dokázal překonat Roman Vaněk nemoc (vzácná forma atopického ekzému) i otevřené nepřátelství mnoha diváků – například jej vegani málem ubili celery poté, kdy si z nich dělal legraci v DVTV, ve stejné televizi pak otevřeně hovořil například o tom, jak mu chutnala veverka.

V roce 2018 opustil Roman Vaněk Stream a začal připravovat dva pořady na nové internetové televizi Mall.tv: Zmlsané dějiny a Rozum v troubě (duo Roman Vaněk a Petr Havlíček). V obou pořadech účinkuje bez nároku na honorář. Na náš kanál YouTube Roman Vaněk dosud nezavítal – jeho skvělou a zábavnou přednášku “Jak nepřilákat hosta” v rámci cyklu “Večery na FF UK” v roce 2017 jsme bohužel nemohli natáčet. Protože by nám ale přišlo jako velká škoda připravit všechny neurazitelné o nějaké to video s ním, rozhodli jsme se jej přesně po roce od jeho přednášky pozvat ke Stolu pro tři. 🙂

Věříme, že se u rozhovoru nejen zamyslíte, ale také třeba podumáte nad svými dvěma životy. 🙂

U pátého Stolu pro tři nám poskytl Roman Vaněk rozhovor o zaprodanosti, virtuálních hrdinech a lenosti hledat pravdu. Rozhovor jsme natočili v listopadu 2018 v prostorách útulné kavárny Café Terronská, které tímto opět moc děkujeme za natáčecí azyl! 🙂

V rozhovoru s Romanem Vaňkem se dozvíte například:
– Které současné dění v restauracích považuje za stav “těsně před patologií” a proč – 07:30
– Jaká “pochvalná” slova použil na adresu youtubera FattyPillow – 11:37
– Na co nikdy nesmíte zapomenout, když jste nahoře (hodí se vědět, než se tam dostanete!) – 28:18
– Jak překvapivě dlouho mu trvalo odpovědět na naši tradiční otázku (a co za tu dobu vymyslel) – 41:27

Přejeme příjemné sledování! 🙂

🎧 Pokud preferujete rozhovory s osobnostmi v podobě podcastu, můžete si náš rozhovor s Romanem Vaňkem dopřát i v této podobě zde: http://neurazitelny.cz/roman-vanek-rozhovor/

Zajímavá videa na téma Roman Vaněk rozhovor:
7 pádů HD: Roman Vaněk (12. 6. 2018, Malostranské beseda)
BEST OF DVTV: Kuřata plná hormonů? Nesmysl, žijeme v mýtech, říká Roman Vaněk
7 pádů: Roman Vaněk

Roman Vaněk rozhovor – zajímavé odkazy:
Výběr nejzajímavějších článků o Romanovi na serveru Lidovky.cz
Slavná Romanova návštěva v DVTV aneb veverka na talíři
Kuchařky, jídlo a Stream v online povídání s Romanem

Automatický transcript

Minuta: 0
Krásné ráno v poledne ti večer Milý neurazitelní vítejte u Krásného půlkulatého 5 stolu pro tři takového nikdy Veselého někdy vážného povídání se zajímavými hosty na zajímavá témata s otázkami, na které se naše hostu ještě nikdo neptal dnešnímu stolu pro tři přijel. Moje pozvání pan Roman Vaněk v popularizátor gastronomie dobrého jídla obecně hezký den, kritik české restauraci a člověk, který se nebojí říkat to, co si myslí nahlas, tak Romane vítejte u stolu pro tři. Děkuji. Díky za pozvání, pojďme začít s ním vašim výrokem z rozhovoru pro idnes.cz a jako dobrý odrazový můstek pro rozhovor a sice v Čechách jsou na každém rohu Pizzeria a Ristorante, které kdyby navštívili Italové vyhlásí nám válku, to mi přijde jako docela zajímavý paradox. Že na jednu stranu je tady nějakých restaurací jako hub po dešti Alena. Za
Minuta: 1
ně někdo vyhlašoval válečný konflikt, tak to byla samozřejmě básnická hyperbola, ale ale taky ne, ne úplně zcestná. Samozřejmě, že od té doby kdy kdy jsem to ale to řekl, tak uplynula nějaká nějaká řádka času a od té doby se v téhleté změnit. Od té doby se v téhle Zemi mraky změnilo na mraky změnilo k lepšímu a mraky změnilo, možná k zajímavější můj, ale ale samozřejmě tohle to je fenomén, který trvá a nejenom v Praze trvá pohled to dáte si dneska tohle a dneska vlastně speciálně připravil kuchař máš tohle to. To musíte tahle interakce teď jakoby za sebou trošičku zavřela dveře a otevřela dveře úplně jiná a ta se jmenuje jaképak číslo alergie vy máte že jo. Na co jste alergický samo? Ty
Minuta: 2
mě všechno je violou fetor organic žádný alergeny žádná sůl, protože to je bílá smrt žádný cukr. Bílá smrt, ne žádný lepek Bílá smrt a Mně totiž přijde, že teď momentálně chodíte chodíte nebo si dochází. Spíš nějaký interakci těsně před patologii, jo. Nebo že chodíte do hospody, ale do lékárny, abyste se tam popovídali o tom, jaký máte alergie. A kde to sakra jsme jako proč jako dobře tak jestli že mám nějakou alergii, tak tak stačí akorát víc, ale vaří z mouky nebo něco. Já potřebuji, aby tam mouka nebyla. A teď jo, ale aby jsme si vymýšlí prostě kotiny nesmyslný a nespíš fakt lepší, ať jdou ty lidi do lékárny nebo psychologovi, že ne, než aby než aby seděly takovýhle šílenosti a vstupní. Vstupní
Minuta: 3
prohlídky se co kdo všechno máme a co nás všechno volánku je a co nesmíme. A co musíme jít na tohle se nám nezdá tam zase chybí takový ten nádherný okamžik, že že jídlo sbližuje, že jo. Jídlo má dávat radost a když už mě fakt něco je, tak je tak to řeknu někde vedle, ale já prostě mám tuhle starost, ale nemusí každý rozhovor začínat tím, že jsem jí číšník zeptá a jakou trpíte alergií. A co všechno to pořád ještě zastáváte názor, že všechno naše takovéto české vychcánek úzký a brblání v hospodě vychází z toho, že blbě jíme, kdybychom jeli líp, tak se tohle vytratí. Já vím proto to je moje oblíbená věta, ale ne
Minuta: 4
ne, když je někdo úplně blbej a zlý na lidi, tak já říkám, že špatně jí že jo, že to má z toho, ale víte my jsme ještě zároveň s tím s tou konektoru a a s tím přepychem, který momentálně všichni žijeme také, tak jsme začali žít dva životy a a ten jeden život je život fenomenálních znalců všeho fenomenálních znalců gastronomie jídla Mouth managementu a psychologie psychiatrie lékařství filozofie historie nevím a hrdinství zásadní hrdinství a to je to je takový ten náš a batovsky život na c1000 jo na internetu a A pak žijeme takový ten náš Obyčejný život bez hrdinství a s tím, že že
Minuta: 5
dokonce jako občas i přemýšlím a dokonce. Umím říct, ale to já nevím, tak si to jdu najít a A umíme se ještě pozdravit a Umíme si poděkovat na tom internetu. Už to není jo a je zajímavé sledovat. Ty dva životy vedle sebe. Protože když občas sledujete všechny ty všechny ty debaty na sociálních sítích jaké Kdo je a jak je? Jak je to úžasný a co všechno všichni víme a pak toho člověka náhodou potkáte. A řeknete mu hele. Ty bláho patos, viď, co jsi řekl jakoby naposled. A to mi trvá ne úplně jinak jakoby kočiček, jo? Proč jako je to je to takový jako zajímavý. A občas už se to prolíná vlastně i do běžného života, kdy když
Minuta: 6
Zůstaneme u těch restaurací stačí stačí blázni v mlaďoch obézní YouTube, nebo jak se jim teď ovšem říkal, který támhle dojde do do. Podolí do restaurace náhodou se mu nelíbí a a přitom Čus bez tam dělá on že jo. A ne, tak mu řeknu, ať přestane blbnout lidi, které jsou skvělí v té hospodě, které dřou který na rozdíl od některých. Nedělá nic netvoří nic než prostě říká tamhle náctiletým dětem sprosťárny do toho, že ho do Na internet, tak prostě řekne, tak uvidíte a ten a pošlu na ně armádu dětí, který v životě v té hospodě nebyly nikoho neznám a tady ti dám a teď já s něčím nějaký
Minuta: 7
pseudo reyting, ale kterým se vyřídíme v tom normálním životě, že jo. Aha, takže tady už nemá pět hvězdiček, ale jednu už se nikdo nekouká, jako co se dělo rozumíte. Občas se stane i v tom v tom světě jídla a gastronomii, že se ty dva životy takový ten přiblblý hrdinský s tím úplně normálním promíchají a stane se to, že vlastně to má i vliv na na ten normální život je zajímavý to co to co to znamená, že vlastně dneska už je to tak, že do Čech, tak to furt bloger, že jo. Pochopitelně tam tam je to teď, studuje to obrovské zajímavá věc o ní aspoň jakoby většinou nezlobil. Začnete jídlem, že jo. Ne ne nebo pečete a je to všechno bezvadný
Minuta: 8
a ohledně mi to nějakým způsobem. Příjem mi nějakou celul u lidí a a pak se vám narodí miminko, tak tak začnete ten internetový blogerské svět začnete dělat jinak. A teď teprve o miminko a přijde první firma řekne, tak tady máš chůvičku, zkoušej nám jí tady ti za to dám a lízátko nebo 10 Kč nebo já nevím, jak to je. A kdyby tohle je úplně nejlepší kulička na světě a najednou zjistíte, že jste recenzent už jo. Takže metamorpho je to vlastně s foodbloger anebo foodblogerky do dokud recenzenta a už tolik a Už rozumíte úplně všemu. A je to Je to skvělý já. Na tenhle ten Fenomén prý se změnila tomu říká takové digitální lynčování a trval asi není zdaleka jen o gastronomii, ale děda je člověk se stává, že jako někdo řekne nějaký třeba blbý vtip o blondýnách a
Minuta: 9
tam má ho totálně. Jsme tady jako zničí kariéru život úplně všechno, když nemáte rád extrémy. Co říkáte na tohle down on a jak jste vy, protože mě baví daně upozorňovat a ukazovat je úžasný jako sledovat extrémně Hele. Já sbírám věci internetový a a ze života toho normálního života tedy z těch dvou životu už 10 let a dávám ti z spoustu fotografií a hlášek a emaily a a na mě udání a trestní oznámení psychopatů a debaty z internetu. A mám toho šuplík za 10 let. Jo je to neuvěřitelné čtení a a vlastně teď to zpracuji do do nějakého zajímavého díla a spoustu lidí se tam pozná bude bude legrační věci v mrazácích. Procházejí nám ty věci z mého
Minuta: 10
mu konzumentu. Ono je nádherný vidět to co vám lidé řeknou před tím, než jdou vlastně jakoby do toho do toho obchodu, tak vlastně všichni nakupují organic a fairtrade a úplně tu nejvyšší možnou kvalitu a když to není tak tak má, tak najednou dostanou vyrážku a ti samí lidé vlastně potom vycházejí ven. Je zajímavé se podívat do košíku, jestli se ztotožňují s tou s tím rozhovorem před tou pokladnou a to je vlastně to o čem hovoříte. Rozum v troubě je vlastně takový ten druhý extrém, na který na který poukazujeme a mě to obrovský baví a je nádherný. Tam nacházet takový mega koniny víš, že se chrámu a často se z toho budím noci. Jsou to úžasný úžasný ptákoviny.
Minuta: 11
A je to zase takový jakoby uzavřený svět lidí kupují kupujících. Jsi zdravý a a vytouženou dlouhověkost nebo já nevím, jak to jak to všechno říct a často ten svět zdravíčka a to tak jak já jim říkám. Zatím jsou mnohem často hlubší věci a a často samota A a psychické problémy a a vlastní vnitřní starosti. Který se kterýma se nechodí ven na trh, protože protože jsou vážně a jsou třeba velmi intimní většina těhle těch zdravíčko webu a obchodu já nevím s bachovými esencemi a jinými potravinami a a super
Minuta: 12
potravinami, které neexistují, protože je to párová záležitost také jak to říct. To není svět všech to je svět a většinou mířící nebo Business mířící být na ženy, než než na může, protože my když máme nějaký psychický průšvih, nebo nebo něco v sobě řešíme. Tak jsme takový pak a že jo, že jdeme do hospody. Tam se Smažeme jak zákon káže ráno. Je nám už a a přijde vlastně znova ještě ve větším a ten náš a ten náš včerejší Průša. Michalec, ale ty holky to prostě často řeší tím, že že jdou a a kamarádka jim poradí a holka. Vždyť ty musíš jakoby vlastně teď ty Bachovy kapky. No nevadí, jako já tě to naučím, tady si uděláš kurz. A už víš to je to samé, jako když ty za víš krabičky máš blbý vůči jakoby
Minuta: 13
naší skupině, ale ať na to co jsem přišel nikdy podle mě nejde usmířit tábory lidí, co se gastronomie týče, co se jídla týče frutarián bude vždycky pohrdat nám a my si budeme dělat legraci z vegetariánů nebo z veganů makrobiotici si budou dělat srandu z nás všech, protože přece všichni málo žvýkám rozumíte tohle to je asi kolotoč, kterého se nikdy nezbavím a a Nikdy nedojde, k jaký jsi dokonalý emulzi, že se ty skupiny dohodnou a řeknou si, ale tak je pondělí vozítka. O dvanácti byla švem a Míra. Nebudeme si ze sebe dělat legraci to ne, to asi nikdy nikdy neustoupí a všichni si budou dělat legraci dál
Minuta: 14
a a my budeme mít v pořád dokola. Nebo veganech to naše a oni pořád o nás to to jejich a možná možná spíš, když si lidi budou víc povídat a trošičku víc opustí ten ten pokrytecký hrdinský svět internetu a začnou být se setkávat a žít ten normální. Tak a povídat si lidi si dneska. Nechtějí. My jsme tak líný, že nepotřebujeme vůbec hledat pravdu. Pravda je přece v telce, že jo, když to tam říkají a a na internetu Dana to navážu a proto že vyhodím mluvíte
Minuta: 15
o lidech, kteří vám pomohli na vaší cestě nahoru tak rád a že to rád vracím. Musí to takto podporou gastronomie a pro mě zase na druhou stranu vám lidé vytýkají potom, že na tom zároveň vyděláváte. Já jsem si všiml, tak ti ho zvláštního. Fenoménu nás čeká jako že pokud má někdo něco dělat jako pro dobrou věc, tak to musí dělat ve svém volném čase a zadarmo nebo že musí být chudý a nemocný a a ošklivější než než než já a jasně samozřejmě to jinak. A stejně budete v hajzlu. Jako protože stejně No jo, ale co kdyby jakoby Náhodou to ještě jakoby on měl jinak Jo jasně. To je úplně normální v té současné době nebo šest let jsem nejprodávanější autor kuchařek v téhleté zemi jo teď se začalo dařit Jinak díky to
Minuta: 16
skvělý proč proboha proč proboha ne ale musíte na to přijít musíte přijít na to jak to udělat musíte zajistit aby vám ty knihy lidi kupovali dobře jsem první založil jsem se svojí ženou nejstarší školu vaření tady u nás jo Věděl jsem tenkrát o to že by jsme tři roky jezdili a sháněli po světě informaci jak to udělat dobře Jo pak se stalo To ne že všichni nás okopírovali Já jsem byl úplně na mrtvici jak je to prostě možné si že jsou to lumpové a pak mi jeden jeden člověk Dobře, protože aspoň vidí, že tolik nejde. To ti kopíruji cajk, a tak se říká schováte Ego, že jo na krknutí a pak je jakoby blbé, když
Minuta: 17
vás kopírují bezmyšlenkovitě a už nevidí jakoby, že vás kopírují včetně včetně chyb a A to je špatně, jakože, že už zase se nedá, že už zase někdo nepoužívat svoji vlastní makovici. A myslí si, že bude, že bude bohatý zítra nádherný dopisy. Občas stávám. Kdybys aspoň šel a a a udělal něco pro dobro, tak mě to jednou tak šíleně na krk 0. Já totiž s ním těles těm lidem odpovídá, akorát, když je na spí jo, no a tak se setkat. Tak a teď uvidíš. A teď ze mě stříkala to a jako že to teda jako vyhraju Adams, tak jsem šel a Napsal jsem mu všechno vlastně jakoby, co jsme dali ten rok jiný, ať už v čase naší práci nebo finanční nebo hmotné nebo v čemkoli. A
Minuta: 18
říkal jsem si tak. Dobrý den Motol, za jak dlouho ten den billboard? Sundají ho takhle? Oni ho všichni uvidí. Jo, já už vím. Tajemství úspěchu je dělat obvykle věci neobvyklé dobře. Roman Díky, že jste přišel. Já děkuju no a dnešního stolu pro tři všechno jiné neurazitelní doufáme, že to s vámi pro nás bylo taky příjemné posezení, pokud ano, tak určitě tady pod námi. Klikněte na tlačítko odebírat, protože další rozhovory a přednášky
Minuta: 19
jsou na cestě stejně tak budeme rádi, když nám necháte v komentářích pod videem nějaký názor, nemusíš si přitom a hrát s panenkou nebyl tam pěkně hezky hrdinsky a s vámi bylo co se vám to nelíbilo a určitě zaskočte i na naše stránky neurazitelný cz, kde se můžete s námi, když budete chtít na tom našem malém pokusu o popularizaci myšlení v zemích českých podílet budeme rádi. Je to potřeba, takže nezapomeňte, že svět je sice rozbitý, ale možná to půjde opravit. Mějte se krásně na viděnou příště řek to krásně.

Předchozí video

#44 Rok s Teslou Čím jsem jezdil a proč si jí pořídil | Teslacek

Další video

ČOČKIN ze seriálu MOST! O Romech a nekorektním humoru (rozhovor s Vladimírem Škultétym)