Chceš podpořit tento kanál? Staň se PATRONEM!

Jana Jelič: Principy vaření jsou důležitější než recepty

Posledních několik dílů bylo hodně byznysových. Tentokrát to bude jiné. Tentokrát to bude s ženou. Do Proti Proudu přijala pozvání Jana Jelič (za svobodna Bilíková), kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente. Tenhle rozhovor je o vaření,  cestování, ale i Janině cestě z práv do profesionálních kuchyní. Tak dobrou chuť :))

Obsah:

0:00:00 Představení hosta

Obsah:

01:02 Co to znamená kreativní šéfkuchařka?
07:17 Jak složité bylo kariérně přepnout? Právník vs. vaření
12:21 Co spojuje nejlepší šéfkuchaře?
16:35 Jak jíst více zeleniny?
18:47 Jak je to s Carnivore diet?
25:16 Kde Jana nakupuje potraviny?
34:55 Jak dochucovat zeleninu?
43:55 Co mít jako základ v kuchyni?
50:59 Jak se zlepšit v dochucování jídel?
1:00:56 Jak udělat dobře míchaná vajíčka?
1:08:54 Restaurace vs. covid
1:14:43 Závěrečné otázky na tělo

Automatický transcript

Minuta: 0
Ahoj Dr a další z proti proudu. Já jsem tam držel a v dnešním hostem mě Jela jela za Svoboda, tak je bublíková možná znáte. Jana je kreativní šéfkuchař k.o. Sítě restaurací Ambiente a právě o jídle si dneska bude hodně povídat. Dozvíte se spoustu praktických tipů a triků. Jak jíst více zeleniny, jak se lépe spravovat, jak třeba lépe plánovat nebo přemýšlet o jídle, proč to nemusí být tak drahý jíst Kvalitní potraviny, ale Pobavíme se hodně i takových těch kuchařských principech, protože receptu je vše do spoustu uvařit podle receptu. Z mého pohledu umí vlastně každý a to co podle mě. Stojím nad těmi recepty jsou ty principy jako jiné přemýšlet a jak s jídlem pracovat, aby jste jí z posledních třech nebo 5 věcí, které Možná ti to máte v lednici dokázali vytvořit jídlo, které bude chutnat máma třeba nikomu dalšímu, takže Jana a další je proti proudu pojďme na to tak Jano díky moc, že jsi přijala mé pozvání do dalšího dílu Podcast Proti Proudu. Ahoj. Ahoj
Minuta: 1
děkuji moc za pozvání, ale já bych možná začal takovou otázečku. Od boku, když si o tebe někdo přečte, tak vlastně najdeš zase kradení šéfkuchařka ambient. A co to znamená to kreativní tam řekl, že šéfkuchaře, šel bych chtěl být kreativní název možná není jako úplně přesně v pozici. Neznamená to, že jenom někde jako s tím vymýšlím, co by mě zrovna jako napadlo zajímavého a Maluješ obsahuje i takový jako kreativní a vy se ale zase jen tak nějak jako trošku na starosti vzdělávání a možná víc než dělávají, tak jako inspirování šéfkuchařů a kuchařů v našich potom organizování různých takových akcí jako jsou třeba jako pop-up a nebo když přijedu nějak i zahraniční šéfkuchaři, tak No
Minuta: 2
a vlastně obsolete obsahuje to trošku nebo když třeba se dělá nějaký nový koncept. Tak většinou jsem u toho a pomáhám pokud ten šéfkuchař chce nebo ten tým v kuchyni, tak jim pomáhám nějak jako ty věci dávat dávat dohromady, ale rozhodně to neznamená, že všechno co vznikne v ambient a tak jsem na to měla nějaký podíl to vlastně vlastně skoro vůbec mě víc než nebo Spousta lidí si představí, že to znamená, že vymýšlím jídla spíš jako mým cílem je přinášet nějakou inspiraci ze zahraničí nebo nějaký prostě dělat školení pro šéfkuchaře a oni potom vytváří ty nový jídlo a ty nové věci, takže vlastně nejsi jako nastálo v nějaké restauraci, kde musel by jsi musela dělat tu dvě. No není práci, ale asi trošku jako nad tím a a máš vlastně jako v ledu různé věci, ale ale nemáš tu každodenní práci typ s tou Racek. Jo
Minuta: 3
přesně tak, protože my jsme to my jsme to tak nějak jako vlastně řešili s Tomášem karpíška. Nevím, jak tohle to uchopit a ono ve chvíli, kdy potřebuješ mít nějaký nadlet na téma věcma a zároveň si někdy zaměstnaný a máš tu každodenní rutinu tak dost často se prostě stává to, že ty přes tu každodenní rutina tě jako vlastně tak moc pohltí a tak moc tě seber a pozornosti, že vlastně to potom postrádá smysl nebo nejsi schopný si udělat tak jednoduše prostě nadhled, na ty mně přijdeš. Je zajímavé, že ty jsi vlastně vystudovaná právnička. Dává to smysl. Ten jako vnější vzhled, jestli vůbec dneska máš ještě nevinnější vzhled mimo ten Gastro se že jo, protože jsi v tom Gastro světu si našla takovou tu klasickou cestou možná jako spoustu těch kuchařů už je teda jako v 18
Minuta: 4
životním přístupem k těm věcem, ale obecně mě baví koukat na věci s co nejširší perspektivy, protože mám pocit, že všechno je ze vším propojení a přijde mi nebo jako. Neskutečně mě baví. Když se třeba věnuji vaření, tak se koukat na to, jak to jídlo je propojený s ostatními disciplíny, jaký to má zásah kulturní nebo sociální a přijde mi, že potom to tu danou disciplínu, který se věnuješ, tak ti to neskutečně obohacuje, takže nevím, jestli to mám jestli to nějak podnítila ta škola a nebo prostě jestli je to takový nějaký Cože životní přístup, ale tenhle mě jako fakt baví. No, že mě obec a nebo takhle celkově jako fascinuje jídlo a vaření. Ale je to přesně, že já jsem se tak nějak jako rozhodla, koukat se na ten svět přes optiku toho jídla, protože vlastně v ní. že
Minuta: 5
to má mnohem větší přesah než jenom prostě je to něco co jim ale že prostě skrz jídlo skrz to jak Já kupuji suroviny můžu ovlivnit ten svět kolem sebe a nějakou budoucnost koho koho já svými penězi za ty suroviny třeba podporují nebo může to být to že vlastně Skrz to jídlo ty nevezeš kontakty ať už s lidmi kolem sebe že se prostě potkáte U nějakého skvělého jídla a nebo já jsem díky tomu přesně přes to jídlo a vaření tak jsem poznala spoustu úplně jako úžasných lidí po celém světě právě proto že jsem jela vařit do jich restaurace nebo jsem tam jela na jídlo a tak takže jako a zároveň třeba jídlo strašně moc ovlivňuje to jako jestli jsi zdravý nebo jestli dobře spíš prostě všechny mátou jako obrovský nebo jakou máš prostě vůbec energii jestli jsi unavený Nebo jestli máš energii a tak takže vlastně mě tohle to Řekové
Minuta: 6
neskutečně baví to zkoumat všechny možné disciplíny, ale třeba já se na to snažím koukat nebo tak nějak mě to táhne k domu koukat se na to skrz tu optiku toho jídla, jsem před časem chat zajímavý rozhovor s džemem oliverem, které jsem vlastně předtím viděla. Jako přesně tu jakou jako televizního šéfkuchaře, že jo. A tu televizní osobnost, ale v tom rozvodu bylo hrozně vidět, jak on přesně vidí ten svět o optikou toho jídla i vlastně se snaží řešit ty problémy toho světa jako tím jídlem. Jo, že vlastně přesně tu optiku můžeš mít různou, že jo a on dělal spoustu zajímavých akcí, ať už nějakým způsobem zlepšit poměry ve školních jídelnách prostě v Anglii a tak dále, ale bylo tam vidět, že přesně jako problém třeba jako špatné výživy britských dětí se dává si řešit různé způsobem a on do toho šel a kokosový oklikou toho jídla a podařilo se mu dělat co A jako pěkné věci. A baví
Minuta: 7
ho to tak vlastně může měnit spoustu spoustu dalších věcí a záleží. Nikdo se rozhodne, že je prostě bude měnit svět skrz něco skrz nevím. A to mně to přijde sympatický nebo jako je mi to asi nejbližší skrz jídlo, ale jak těžké vlastně bylo udělat tady ten trošku kariérní switch a vrhnout se do toho jídla, protože já se třeba přiznám, že mě jídlo taky ohromně baví a byly období, kdy jsem řešil, jak moc se tomu vlastně chci věnovat profesionálně nebo jak moc se do toho svého života. Jak spustit Nakonec jsem teď ve fázi jsem si řekla, že to s ní super koníček, ale jako že vím s ničím jiným. Jak těžké je, když se člověk ve třiceti rozhodne, že vlastní jídlo jeho vášeň a že sice do té doby dělal právníka. Ale chtěl by se věnovat jídlu. Možná udělat To jsou ty Získat nějaké stáže v zahraničních restauracích vlastně proniknout do toho světa. No já myslím si, že to bylo jako jedno z docela jako těžkých rozhodnutí mi v
Minuta: 8
životě, protože vlastně to já jsem si tak jako myslel, že že že to vaření a jídlo, že to bude přesně jako můj koníček. A možná někdy až něco, tak se tomu tak se tomu budu věnovat a ono to teda nepřišlo ve 30-ti, že to nestihnu trošku dřív, takže jsem měla měla čas se do toho nějak jako po No, že to vůbec zjistit, jestli to je ta cesta. Já teď mám pocit nevím, jestli 23
Minuta: 9
chvíli kdy jsem mohla tak mě neskutečně bavilo bejt v restauraci kde jsem chodila zatím jenom jako na brigády nebo prostě doma vařit a teď jsem si říkala že je to jako natolik pro mě silný stimul že vlastně stojí za to to jako vyzkoušet a přinejhorším když zjistím že to je jako úplně blbě tak holt jako prostě zkusím něco jiného ale tohle to je taková nějaká jako nevím taky asi moje životní nemám zas tak jako velkou obavu zkoušet nové věci a říct si prostě že nemám pocit když zkusím nějakou věc že jsem se tomu psala Prostě až do konce života a naopak Mě baví zkoušet nové věci a prozkoumávat to a to nejhorší co tak zjistí, že prostě to možná není ta cesta. No tak jak je těžký teda získat třeba práci v restauraci jako kuchař, pokud to nemáš vystudovaný, protože já jsem i ve světě potkalo pár lidí, kteří přesně tuhle psychologii studovali úplně jiné věci a vlastně měli tu vášeň v tom jídle a
Minuta: 10
řekli mi třeba, že to vlastně taky není, protože těch lidí, kteří tam mají tu vášeň vlastně ani mezi těma kuchařem. A zas tolik není, pokud si vezmeme. Kolik je v České republice kuchařů, že už je těch který by to měli fakt zájem a měli chuť se sami zlepšovat a posouvat o a Přemýšleli o tom trošku s nějakým nadhledem těch lidí vlastně tolik není. Takže ty restaurace vlastně tyhle lidi vydáš otevřenou náručí i přesto, že třeba nemají vystudoval. No protože to jsou nějaký styl, který tě asi u ní dokážu naučit předpokládám na druhou stranu je tam potřeba co Spusť lidí, který vychází z jiných oborů, tak tam dost možná často. čekej že to je jako docela že to docela jako drsný že to není úplně jako jednoduchý a ono pak když nabídneš do té samotné do té samotné kuchyně tak to není jenom takový to jako pěkný Co je vidět na venek ale je to vlastně spousta dřiny spousta nějakých činností které se
Minuta: 11
vlastně jako opakují a to Takže ve chvíli kdy ten člověk zároveň k tomuhle všemu má nějakou relativně silnou vůli A je ochotný i přesto že má třeba nějaký ať už vysokoškolské nebo jakékoli vzdělání tak prostě být natolik Pokorný a říci OK tak já teď prostě budu škrábat brambory nebo tady budu mít nádobí Tak pokud Myslím si že pokud tahle kombinace si sedne dohromady tak tak vlastně pro toho člověka Ta mě ať to nějaký postup v rámci toho vaření může být jednodušší právě proto že má ten určitý jiný Druh myšlení, než je třeba jako obvykle. A co můžu říct nějaký jako vlastní zkušenosti jsem potkala vlastně ty dobrý světový a nebo i český kuchař a tak za mě teda spojuje jedna věc a to je přesně takovýhle jako na dle ženy mají pocit, že je celý svět je ta jejich kuchyň a to jedno jídlo, které
Minuta: 12
uvařili, ale mnoho jsou to většinou lidi, kteří Jak vidí ty přesahy mají hrozně zajímavý styl přemýšlení nad věcmi a mám pocit, že ty které jsem potkala, který jako Já uznávám a přijdu mi jako pes skvělý jako šéfkuchaře. Tak jsou to většinou přesně takovýhle typ lidí a něco co by ty nejlepší šéfkuchař, který třeba ty znáš spojovalo, protože jako když se koukneš na šestém, tak máš pocit, že to jsou často hrozné fanatici s jakou úžasným a životními příběhy má ale jako lidi, který jdou fakt naplno. To určitě jako samozřejmě tam musí být obrovská jako obrovské odhodlání a často ty lidi jsou jako šílený perfekcionisty a tak. Ale na druhou stranu zase je dobré si uvědomit, že 6. Vole o příbězích a je tam potřeba vypíchnout nějaký vlastně, ať už nějakou
Minuta: 13
takovou nějaký osobnosti, které jsou buď to trošku kontroverzní nebo mají ten příběh nějaký jako fakt hrozně silné a tak chceš, ale jako neříkám, že tam opravdu všichni ty jsi jako hry, které jsou tak jsou skvělé, ale myslím si, že to bylo spíš trošku dřív takový to, že všechny ty výborný šéfkuchaře spojovalo to, že jsou úplný magoři a divné ty své lidi jako mlátí, ale jsem v nějakou tu jako zkušenost svojí ze zahraničí, tak právě v poslední době se to tak jako docela proměňuje a že ty nejlepší šéfkuchaři nebo z mého pohledu jako. Jako každý, který mě přijdou úplně skvělý, tak jsou právě ty, kteří hodně jako budou ten tým hodně ten svůj tým vzdělávají a jsou takový vlastně jako. No nejsou zas tak úplně šílené, že tam máš role nebo nějaká otcovská role. Tak jsem si
Minuta: 14
ale myslím si, že asi i v jiných oborech, že se prostě je potřeba trošku měnit měnit Leadership z toho jak to jako bejvávalo doteď. A myslím si, že v těch uších obzvlášť, protože tam to jako některý ty kuchyně je podle mě byli jako hrozné a to teď spousta mladých lidí, kteří vlastně do toho oboru přicházejí. Tak už jsou v té fázi, že je to vlastně jako nechtějí možná ta předchozí generace kuchařů prostě byla zvyklá, že takhle to prostě je. Takhle to funguje, ale ten Nová generace mám pocit, že to vlastně jako Nechci Úplně akceptovat a ta starší generace říká Jo, tak oni jsou prostě líný, nevydrží to co mi ale teď je otázka jako za mě. Je to možná dobře, protože prostě ten obor potřebujete trošku trošku vlastně tu změnu a ty lidi tím, že nechtějí přestupovat Naty Naty Naty starý pravidla, tak vlastně Pomáhej
Minuta: 15
ten obor měnit k lepšímu. Z mého pohledu teda měla jsi nějakou zkušenost třeba na těch zahraničních stážích, že Přesně to byla takováhle vojenská kuchyně a že jsi měla třeba pocit, že to jako nedal a nebo jsi měla pocit, že jako tohle tohle je moc jako to bude moc zapotřebí. No nebylo. Teď když tam nedala, ale Zažila jsem tohle. No možná více stážích, ale není to bylo fakt jako extrémní a to bylo opravdu jako bylo to bylo to nepříjemné samozřejmě. Dá se to vydržet jako člověk vydrží všechno nebo o co šlo jako jako řvaní nebo jako fyzicky psychický tlak nebo v čem je to vlastně naštval. Nikdo tam špatně. Udělal rybu a teď prostě tam on byl schopný tam hosté všem, co tam byli vlastně přeskočit ten jeden chod. Protože jemu se to jako vlastně nelíbilo a on vzal tu ryba byly schopný prostě jako hodit tu dlaždičky, prostě to a čekal, že za
Minuta: 16
minutu. Co tam zase bude jako všechno uklizený a řval ten Proč tam není pořád jako takovýhle jako. Děje se to děje se to prostě někde, ale rozhodně to není příjemné rozhodně to není prostředí, kde Člověk si řekne jí jo. Tak tady bych chtěl prostě pracovat, ty jsi skvělý, že to bylo jako neskutečně Chytrý jako až to táhnu možná trošku jako pak ten člověk byl jako génius byl strašně dobrý hrozně dobře vařilo, ale ty jeho psychický nějakou výkyvy byl Het ligy, že vlastně No já jsem si říkal, že jeden z cílů tohle potká se bude lidi trošku naučit líbat nebo Tady nějaké zajímavé typy třeba, které by mohly použít ve své kuchyni. Což což je myslím docela Challenge v Audio podcastu. Jo jo. Každopádně musím vybarvit i ale já se těším už jedno z témat je vlastně jak jít. Jak jíst víc ani ne, je to
Minuta: 17
má jako více důvodů, proč mi tohle to baví, protože moje mamka, když jsme byli malí, tak to na chvilku se věnoval makrobiotika, takže nás hodně jako Kamila zeleninou ze začátku, než se to naučila, tak jsme si vždycky to bude zdravý nebo dobrý, ale potom se to vlastně docela dost rychle naučila, takže já jsem vlastně odmalička byla zvyklá jíst zeleninu, která je skvěle upravená a dobře dochucená, takže jsem neměla takový ten jako blog zároveň mi to vlastně jako chutná a zároveň vlastně mě třeba baví dost jako se zajímám o takový jako různé, jaký má jaký mají. Pro tělo a třeba teďka v posledních pár letech studiu mikrobiom, že mi to hrozně přijde jako prostě teď zajímavá disciplína. A přesně to že bude to, že bude každý člověk jíst víc zeleniny, tak může jako vlastně jedině jenom tak jako prospět. A ono dost často tolik zaměňují s tím, že když probuzený
Minuta: 18
No tak co znamená, že jsem vegetarián Vegan nebo že jsem proti maso, což jako já takhle. Vlastně vůbec nemám, ale jako první vám osobně, že lidi by možná mohl jako trošku méně masa nebo Já se spíš za tance toho, aby lidé jedli v masa, ale aby ho jedl jako super kvalitní, no a pak spousta lidí řekne. No a co mám jíst, když Nejím maso a ta otázka odpověď za mě je vlastně jako jíst víc víc zeleniny nebo naučit se líp kreativních pracovat s tou zeleninou, že to není jenom příloha prostě nějaká jako. Divné jak je steaku, ale že se z toho dá udělat plnohodnotné prostě skvělé jídlo. Jo mám teď pár lidí v si s nima známýma, který propadl carnivor dieta a vlastně jsem nikdy tu knížku nečetl, ale teď jako Sdílej ty články, jak je zdaněná se vás snaží zabít, jak
Minuta: 19
to vlastně s tímhle je bez toho, aby jsme se možná pouštěli úplně do nějakého vědeckých studií. Hele takhle. Já si myslím, že pokud je někdo třeba nemocný. Nebo má nějaké zdravotní problémy, tak vlastně jako fajn, když si vyzkouší, ať už je to jako Carnivore veganství, nebo nějaká změna nějaký tady ty vlastně jako tady ty zprávy nebo se na to, že jsme neřekli, že pro lidi co nevidíš do kavárny vodu jsou lidi, kteří ji jenom maso víceméně. No, ale jako za mě vůbec jako někomu to může fungovat a někomu to může jako Neli jako zachránit třeba život, ale za mě jsou Takový ty jako směry, které jsou Dlouhodobě udržitelné z pohledu toho, že já si umím představit, že takhle budu jíst prostě do konce života a zároveň je to nějakým způsobem prostě vyvážený chápu, že lidi, co se třeba rozumnou pro karneval dietu, tak
Minuta: 20
mají možná tak velké problémy se střevama, že třeba jako nejsou schopný ani jako jí zeleninu, že v nedělá dobře, ale myslím si, že pro většinu zdravých lidí, tak to jak jsem říkala o tom mikrobiomu, tak tak vlastně ty bakterie ta hlavní složka, kterou se živí, tak taky vlastně jako vláknina, kterou máš vlastně zase jako v té rostlinný rostlinné stravě, takže tam je otázka pro tebe otázka, jak to bude fungovat, když by tak když ty lidi budou tohle to jíst dlouhodobě a samozřejmě to na co oni upozorňují. Tak to je to vlastně dávali. Kvalitu a nějakou jakože uhlíkovou stopu té zeleniny chceš zase jako vegani dělají ohledně masa, ale já si myslím, že není Jasně, když budeš srovnávat jako bio zeleninu s hovězím prostě z velkochovu, tak to nesrovnávám jako srovnatelné položky. Stejně tak když
Minuta: 21
budeš srovnávat maso, prostě nevím se salátem z Tesca v igelitu, tak je to taky prostě je potřeba. Myslím si, že obecně vnímat tu kvalitu, ať už je to bez ohledu na to, jestli to maso zelenina nebo prostě něco dalšího, jak tu kvalitu poznat. Pokud nejseš přesně zkušený nepracuješ restauraci a víš jako dá se i v běžných řetězcích najít kvalitní jídlo, protože mám pocit, že se to přestaví do takového toho všechno, co je stesk a vlastně je špatný. A musíš chodit do Sklizeno a prostě nakupovat od farmářů, aby si koupil to dobré jídlo. A nejsem si jistý, jestli to je takhle jednoduše rozlišitelné nebo rozdíly to takhle asi jednoduché, takhle to určitě jednoduchý, nebude to nějaká úplně takováhle jako jednoduchá rada, ale nevím já osobně se snažím nakupovat věci, které nejsou zabalené jsou ideálně.
Minuta: 22
To znamená, že nejsou podnikat moc dovezené, kupuješ se ideálně od toho člověka, který to vypěstoval tím pádem nejsou tam žádné kopali a teď nějak se s tím člověkem bavíš jako jako jako pěstuje, takže za mě nevím jako já se snažím se snažím. Já jsem snad v supermarketu nebyla za poslední tři roky jako ani nevím nějak prostě mě to úplně jako neláká a je dobré si uvědomit, že je potřeba kupovat v opravdu jakoby ty skutečné ideální lokální sezónní suroviny, protože jakmile už máš nějakou věc, která je prostě jako. Zabalená už je v tom supermarketu. Tak už část ceny, kterou za to platíš, tak vlastně den a obaly marketing sklady obchod. A je dobré si uvědomit, kolik opravdu ty platíš za tu reálnou surovinu tomu tomu producentovi, takže když to kupuješ
Minuta: 23
za mě jako cíl je zkracovat ten řetězec, který je mezi tim producentem toho jídla a tím koncovým zákazníkem, takže já to spíš vidím takhle, že Snažím se na to koukat o optikou toho, co je lokální sezónní a abych to kupoval co nejblíž od od toho daného dodavatele. Ty jsi změnila tu sezónnost a nebo možná mě opravíš jo, ale já mám pocit, že vlastně jako co můžeš v Čechách koupit v prosinci v lednu, víš jako lokálního za zeleninu. Zelenina, kterou na kterou už potřebuješ trošičku, jako se nad tím zamyslet, jak to upraví, že to je to fakt spousta. Je to prostě jako zelí dýně kořenová zelenina, v těch věcí není tak málo, jak se jako vlastně myslíme topinambur a prostě Fakt jako ty
Minuta: 24
ty producenti toho mají docela docela dost, ale je to mnohem těžší, než si vzít salát. Nakrájet se do něj okurku rajčata a pokud to octem, takže myslím, že z toho důvodu také lidi mají pocit, že tam nic není. Protože na takové ty klasické jako jednoduché saláty, co na asi většina lidí, tak prostě ty ty věci jako nejsou no, ale zase třeba takhle neříkám, že to je zase jako nejlepší úplně řešení na světě, ale jsou tady i český jakoby lokální producenty, kteří třeba pěstují rajčata sice. Ve skleníku, ale můžeš mít jako český český rajčata, který jsou chuťově fakt jako dobrý. Co teda drahý, ale jsou jako v pohodě, když někdo Fakt se bez toho neobejde, tak tak to koupíš a teďka No ale jako neznamená zase jako tady nechci říkat, že za celou zimu si nekoupím ani jeden salát a ani
Minuta: 25
jednu bylinku a nevím nevím co ale je dobrý vycházet vlastně, aby ta většina není to o té dokonalosti, ale aby to většina. Když ta větší zeleniny nebo prostě toho masa bude místní. Tak myslím si, že to skvělý. Kde je třeba nakupuješ, když si říkala, co tam nějaký konkrétním typu. Pokud teda Člověk si řekne. Hele, mně se to líbí jako chcete dá chodit mít do těch supermarketu a nakupovat u zeleninový cín a Jaké jsou možnosti Holešovicích, kde jsou přímo. Co tam prodávají přímo ty ať už Farmáři nebo lidí, které se kupují přímo od farmářů, tak to je podle mě fajn. Samozřejmě musí se tam člověk trošku jako zorientovat, kdo je kdo, když tam někdo prodává pomeranče, tak je jasné, že to asi nebude ten farmář, který který to jako který to jako pěstuje, ale jsou tam jsou tam opravdu takový jako skrytý skryté poklady, takže
Minuta: 26
za mě když někdo chce, jako osobně si to vybírat. Tak je skvělá prostě hala 22, až se otevře a jinak taková skvělá alternativa jakoby farmářského supermarketu, tak je za město, kde vlastně tam jsi, ale zase Takže to je o tom, že ten člověk musí trošku přemýšlet trošku přemýšlet dopředu a protože ty jsi tam vlastně Jeden týden si objednáváš věci od farmářů z celé republiky a druhý týden si to teprve jakoby vyzvedneš, takže to dost vo tom, že je musíš trošičku se zamyslet nad tím, co budeš dělat, jak to jak to jde. Využiješ a to je za mě úplně perfektní perfektní věc. No takže u tebe třeba ten proces je fakt jako mít nějaký zvyk, že plácl v neděli. Večer se za měsíc, co za týden budeš vařit nebo nějak jako napsat si různé jídla a pak podle toho nakoupit, nebo jak možná to plánování by měl vypadat jako myslím
Minuta: 27
si, že největší rozdíl ty když se podíváš na statistiky, jak se plýtvá s jídlem, tak spousta lidí má pocit, že to že třeba se plýtvá v restauracích, ale paradoxně ty restaurace jsou jako hodně efektivně nastavený, protože oni si moc dobře uvědomuji a moc dobře si spočítal, že všechno co vyhodí, tak je tak jestli jí peníze, ale třeba já teď nevím si to bylo třikrát nebo čtyřikrát víc se plýtvá v domácnostech a myslím si, že jeden z hlavních důvodu je to že lidi oproti oproti vlastně jako profi kuchařům, tak oni nemají. Ten jídelní lístek nemají pantof, co budu vařit nepřemýšlej nad tím dopředu a dost často prostě nemají vůbec organismu ani svoji lednici, takže nevědí, co tam je a spoustu věcí díky tomu vyhodí a za mě jestli jako jedna věc, kterou můžeš udělat pro to, aby jsi utratil mít za jídlo, tak co za mě není kupovat levnější
Minuta: 28
surovin, ale kupovat klidně jako ty nejlepší nejdražší, ale plánovat to tak, aby jsi prostě nevyhodil potom vůbec nic, protože spousta lidí a nebo takhle. Myslím si, že spousta lidí, kteří prostě ani nevědí, co mají v ledničce a třetina věcí, kterou si koupí taky vlastně jako projde, takže za mě Tohle proto aby ses mohl dát vás má zrovna chuť, ale přesně jako tam jim to vyhazuji prošlé věci a oni to je další věci jo, že ty vlastně v tom supermarketu platí nebo v těch obchodech. Ty samozřejmě Platí za to, že se že se počítá už dopředu s tím, že se jako velká část toho jídla. Jako vyhodím, že ne. Všechno se jen a všechno se koupí, no, ale ono fakt tomu stačí pár takových vlastně jako drobností, že jsi přesně budeš plánovat. Co budeš vařit a za mě teda hrozně důležitá věc, že máš pořádek prostě v lednici a víš, co tam máš a správně prostě
Minuta: 29
skladuje věci nebo že na takový jako jednoduchý třeba typ, který si myslím, že může lidem tak jako pomoc. Je třeba co se týče bylinek, tak je vždy si koupí jako bylinku. Teď to jako hodí do lednice a za tři dny zjistí, že je úplně jako hnusná a vyhodí to. No a co dělá v kuchyních. Tak ty vlastně každou tu bylinku dáš do speciál s ní prostě krabičky zavírací dolů, dáš Suchý papír. Dáš tam tu bylinku a na to dáš mokrý vlastně jako papírový ubrousek a Zavřeš to a díky tomu to místo třídní vydrží úplně krásně 14 dní, je to prostě taková jako je to taková jako jednoduchá Jednoduchá věc, ale když Tohle to budeš dělat s těma surovinami a fakt se o ní budeš stará, když budeš vlastně takhle. Já na to mám teda úplnou jako úchylku a mě to strašně baví jo, že já jako jednou dvakrát týdně. Přerov na vám celou lednici, abych jako věděla, co tam mám všechno, když zjistím, že je tam něco. Nevím. Nahnilý ho, tak to hned vyhodím, ale zavřel když pak
Minuta: 30
máš Nevím nějakou krabičku. Kde máš rajčata jedno ti začne hnít. Tak když si toho pár dní nevšimneš. Tak to máš najednou shnilý celý. No, takže prostě jako věnovat větší pozornost. Ten surovinám, aby jsi prostě si třeba nekupoval ledničky něco, co už tam máš, ale nevíš o tom, že to tam máš to s těmi bylinkami super tip na to přesně tak vždycky řeším, že to potřebuji na to jedno jídlo, ale pak ti polovina těch bylinek zbyde a vždycky ty mi je přesně líto, že to vypadá tak jak ty jsi říkala, že to vypadá. Takže takže to je super. Pojď mi klidně nějakým těm typům jako provaz zeleninu proto. Tma. Já na sobě vidím a bude to mít asi spousta lidí, že ta překážka. Proč nevařit v té zeleniny je, že neumíš osmi pracovat s těmi surovinami. Jo nebo ne. Víš jak správně s nimi pracovat a čím ta surovina je možná mi běžná, tak ti vlastně je méně lidí víc vůbec tím dělá ty vole. A sám to vidím jako často chodím
Minuta: 31
kolem těch regálu a vlastně Od poloviny věci. Vůbec nevím, jak to správně připravit. Jak vlastně receptu a kuchařek je dneska hrozně moc, ale víš jako. Dá se v tom nějak Jak ty to třeba děláš je jasný, že ty už jsme zase narážíš. Ale pokud ti třeba máš něco a ne ty jsi nejsi jistá, co s tím udělat. Kam jdeš pro inspiraci výjimečně, ale přemýšlím. No jo, co ty jsi třeba zeleniny, tak si myslím, že pro lidi, kteří s tím tak nějak jako začínají a zároveň nechtějí. Nějakou jako typický ochucenou zeleninu, tak si myslím, že jsou super kuchařky od ottolenghi. Mně to přijde, to je vlastně jako i s původem izraelské šéfkuchař, kterýma restaurace v Londýně a on hodně Pracuje se zeleninou a vlastně mě ty věci mě ty věci tak jako baví a má tam přesně takový ty jako zajímavý
Minuta: 32
upravit. Co dělat s Lukem paprikou Topinambury a tak, takže to je možná Jako pro někoho, kdo chce jako recepticon životě Neuvařil a vůbec bych nevěděl, co vařit. To je úplně jako skvělá věc. Je to vlastně Ona je to hlíza rostliny, která je trošku podobná slunečnici. Takže on ten topinambur malinko chutná jako slunečnicové semínka a třeba zrovna kouká na ně s topinamburem, to je za mě. Je to jako super zdravý a hrozně tak jako zajímavý oříškovo bramborová, je to vlastně taková chuť a třeba z topinamburu. Buď ho můžeš udělat normálně jako pečené jako co. Brambory a pak z toho dá udělat nějaký vlastně teplý salát a nebo je z toho úplně jako perfektní polévka za mě a nejčastější nebo co mi přijde Super, tak když máš jako kombinaci topinambur víno smetana to uděláš to takový vlastně krém, tak ten je super akorát topinambur, tamto je zase jedna
Minuta: 33
taková takový ty píše, on je strašně citlivý. Na jakékoli kyselé prostředí, takže ty když ho vaříš, abys ho tepelně upravil, tak tam nesmí být ani kapka něčeho vlastně jakoby kyselého, protože kdyby si dal topinambur za vínem a pak ho vařil, že jsou dáš polévku, tak to v životě neuvaříš, protože on ten kyselém prostředí strašně Jako těžko by se tam tak jako je srazy a vůbec vůbec se nechtějí uvařit. No ale ještě jich ty jak jsi říkala se stal na nějaký jako obecné. Kdybych to měla jako zjednodušit, jak byl. Mohli a zeleninu, aby to prostě pro něj bylo jednoduché a ne nějaký k.o. Složité techniky, tak za mě kromě toho, že budou z té zeleniny dělat nějak jako vaření polévky, tak je asi co nejčastěji používám. Tak prostě tu zeleninu peču v troubě znamená nakrájím ten na nějaký kousky. Prohodím to s olejem a s jenom třeba jako ze solí
Minuta: 34
a peču to třeba nevím na 180 až 200 stupňů a potom ty hledaný je třeba dělám. To je to, že vezmu většinou zeleniny, kterou třeba v lednici upeču jí každou samozřejmě. Zvláště se peče nějaké jinak, ale najednou Prostě v jedné troubě. No a pak máš hotový základ na to, že z části té pečené zeleniny můžeš udělat nějaký hlavní jídlo z části z pečené zeleniny. Můžeš udělat polévku, že vlastně Není to o tom, že musí strávit hodiny a hodiny vaření, ale spíš jako přemýšlet nad tím, jak se ty jak se ty věci vlastně jakou úlech. No tak můžeš tu zeleninu pečenou kombinovat třeba s vařeným a luštěnin a má s nějakým sýrem kvalitním olejem bylinkami a když to tady když to dobře koření Steko máš prostě skvělé jídlo, z kterého se jako super nejíš nebudu chování je v
Minuta: 35
tom hrozně klíčů, že mám pocit, že já jsem třeba včera listovou zeleninou zeleninu, což teda nebyli to úplně se zvoní, já se přiznám. Nicméně víš, jak už nehrozí a teď jako nevím, jestli jsi mě špatně nebo dobře, ale jako třeba mohli technika je samozřejmě. Nejdřív to udělej špunt jako na prudší ten oheň, abys tam měla ty obyčejné kousky a pak to prostě přikrýt a nechat to trošku půjdu si že jo, že to jako zase změkne. A je to pak. No já jsem ke konci k tomu ještě teda přijedu trošku balzamika, kdy tam jako tomu dodáš tu kyselost a nejel to Chutná úplně jinak tak jako dost oblíbené téma. Tak je právě dochucování. Protože mě přijde, že když budeš nějaký je samozřejmé ležící v kuchyni rozumět nějakým prý takový aspoň základním principům, co Jak funguje nějakým základním technikám vaření. Ale za mě Co je jako taky strašně strašně důležitý, že ty když budeš mít perfektní techniku na to, jak něco udělat, ale vlastně
Minuta: 36
nebudeš umět jídlo dochutit, tak furt to jídlo bude jako divný nebo prostě nebude nebude to ono a já jsem občas občas dělám kurzy vaření, které jsou právě zaměřené na dochucování, protože mi to přijde. Tak jako že je to takový jako super, když jsi když ty lidi naučím jednotlivých chuť a v čem jsou jak se doplňuji, jak se vyvažují, proč jsou jako důležitý a jak jak danou. Jak vlastně do daného jídla přidat, ať už třeba kyselost nebo u mámy nebo nebo prostě nějakou hořkost nebo tak, tak když to ty lidi pochopí, tak je to vlastně mnohem lepší, než když se naučí 2. 20 skvělých receptu, protože oni to prostě potom budou moci využít jako v čemkoli, že si řeknou Ježíš, tak teď dělám nějakou věc. Není to ono a teď teď si prostě vzpomenu na ty pryč z toho dochucování a řeknu si je. Aha, tak mě tam chybí prostě nějaká třeba kyselá složka, nebo
Minuta: 37
je to málo slané nebo tam chybí zase troška sladký složky, aby se to vybalancovat nějakého by třeba když děláš saláty. Přesně jak jsi říkala, že by tam třeba měla být nějaká veselá soška. Jaká složka nějaká víš jako nebo je to vlastně u každého jídla úplně jinak. Je to o tom taky co co co kdo, co kdo, kdo jako preferuje, ale dalo by se obecně říct, že třeba u salátu co se týče, co jsi jela si udělali den kurz na salát, a proto mi tak jako ne. Skutečně Jako baví, protože udělat obyčejný se to asi umí každý ale prostě děs a ty, kteří jsou fakt jako dobrý. Tak to nevím. Mě to mě to prostě neskutečně baví a jak jsi říkala nějaké zásady třeba na tu zálivku, tak obecně jde říct, že když
Minuta: 38
má že v že by tam vždycky měla být kyselá složka tuk sůl a pak je Ideál, když je tam trošku něčeho sladkého, aby to aby to vlastně jako sethovi balancoval a jsou tam dost jako jednoduché poměry, že ty když máš nějakou složku, ať už je to ocet nebo citrón, tak na jednu jednu jeden díl ty kyselé složky dáš dva díly oleje, do si líto a pak případně buď tam dáš něco jako lehce sladkého a nebo pak jí v tom celém salát. Už máš nějakou sladkou složku, tak tohle to můžeš vynechat. Jenom to jako pro kvetla, že to většinou třeba dělám to nějaký sklenici, že? Pro třepeš ve sklenici s víčkem, protože to je důležité, aby se ti ty složky propojili a vždy když rovnou důchodce je ten salát, tak ti dolů stačí ocet. Pak ti tam Dolů steče Volej. A máš ještě máš mokrý salát, takže ty tam s teče voda a máš potom jako hrozně ne dochucený salát a pak máš strašně dobrou a dráhu
Minuta: 39
zálivku, kterou pak Village, když umývač nádobí. Jak je důležité prostě tu zálivku Protřepat pak to dát na ten salát a prostě dobře. Dobře. To promíchat jsou to vlastně takový jako jednoduchý jednoduchý princip jeden díl kyselého dva díly oleje jsou nějaký častěji takové jako nedorozumění, nebo co to děláš špatně, když protože třeba to jak jsi říkala tu sladkou složku. Já jsem si všiml, že hodně Třeba receptech se dává trošku cukru nebo něčeho, co tě třeba něco co já vlastně vůbec nedělám a nepřišlo by to přirozené, víš, ale i vlastně věci, které nejsou dělaný na sladko, tak často se do ní přidává trošku něco sladkého a to si myslím, že s tou svojí neví, jo. No no, no. To jsou takové ty nebo to samé je z sladkými věcmi, že vždycky cokoli děláš sladkého, ať už je to dezert nebo to tak by tam vždycky měla být nějaká slaná složka, protože to už to ta Sůl nebo ta slaná složka ti zvýrazňuje tu sladkou. To znamená, že ty potom tu věc nemusíš třeba
Minuta: 40
tolik tolik jako osladit a záruky vytahuje ty ostatní ostatní další chutě a to jsem jí je to i s jídlem. Já třeba jako není moc cukr. Ale ty vlastně to jste sladká chuť není nebo cukru. Ona je ve spoustě asi dalších dalších věcí, ať už je to třeba. Máš sladkou chuť v pečené dýně, nebo vlastně nějakých sladkých bramborech, nebo máš různé, můžeš to vlastně dávat jiné věci, než než prostě to krk, že já ho třeba jako skoro vůbec nepoužívám. Jo jo plus asi vlastně tou přípravu to taky můžeš vyrazit. Protože ho když něco nějak připraví, že třeba dodržuji zkaramelizuje, tak to tu sladkost tam podpoříš jakost a vlastně to o čem mluvíš, nebo jak jsi říkal, že si dělat orestovanou zeleninu, tak tam zase to je vlastně jako ty tam zvýrazňuje chuť umami. TF Shaco, tak jsme na pátá chuť a to je takový to jako když máš něco
Minuta: 41
jako opečeného nebo něco takovýho jako fakt ta pátá chuť, ono je to něco mezi Slaným a to podobné vlastnosti jako slaná, ale je to prostě takový to jako takový takový takový přírodní zvýrazňovač chuti a hrozně Těžko se to popisuje. Co to je vlastně za chuť, ale všichni tak nějak se asi shodneme na tom, že opečené věci chutnají lépe, než ne opečený přesně toto, že ty něco pečeš, ať už je na pánvi nebo prostě na grilu, nebo se to vidíš, tak to je to nějaká složka navíc a to je ta umami chuť, no, takže tam za mě Je dobrý, když vlastně v cca. Jídla je každý každá ta chuť každá z těch pěti chutí nějak prostě jako zastoupená a záleží potom už jenom na tom balancu. Jestli chceš, aby to jídlo bylo víc sladký víc Slaný víc kyselý, tak to ale za mě Je Ideál, když prostě tam všechny ty chutě jsou obsažené, jenom záleží na té míře jo? To
Minuta: 42
si myslím, že je docela dobrý, ne, že i do toho salátu bys prostě měl Přemýšlet, aby tam prostě bylo furt ty něco trošku sladkého a tak dále a zároveň jako většině lidí říkám, když nebo když prostě kdo chce, ať něco ochutnám a dochutí mu to tak jako nejčastější z 90% co s tou Danou věcí jako dělám, pokud je mi o něco slaného, tak je že tu věc do soli kyselin. Takže když jako Nevíte nevíte, co studenou věcí, tak když jí vlastně do kyselé té a případně trošku dosolit, jako byste to neměl přesolený. Tak dosti jste přijdete na to, že to je prostě ono a já teda zase jako úplně si jako ujíždím na kyselé chuti a já mám ho jako hrozně ráda. Miluji ocet a citrón a všechno je fakt jako tu kyselou dávám i do věcí, které tam jako normálně to lidi nedávají a pak všichni. Ježíš, to je dobrý, co to tam
Minuta: 43
je tam Ocet. Je to prostě že jako to jako jet rychle poradit jednu věc, tak ať se lidi nebo jí dávat prostě kyselé složky do jídel, kam prostě normálně. Třeba jako nejsou zvyklí, protože vždycky Toto jídlo vylepší taky složka jsi řekla. Můžou to být ty různé typy asi octu citronová šťáva ještě něco, co s tím za kyseliny a já třeba hodně často používám šťávu z kysaného zelí. Můžou to být nějaký redukce. Teď jsem objevila. To je úplně skvělá jako Arabská surovina. Je to vlastně zredukovaná. šťáva z granátového jablka která jako zadem trošičku jako sladká ale vlastně kyselá je to fakt spousta věcí které Ty můžeš který ty vlastně můžeš použít abys abys tu danou věc vlastně jako do kyselou No Ideálně tak jako kdyby jsme měli nějaký chyby
Minuta: 44
ale vlastně by jim pomohly co by to bylo jako víš A nevím jestli nějaká Fancy drahá sůl nebude se to jsou přesně kvalitní octy nebo napadnu tě takovéhle věci které by jsi řekla Hele tohle si Pořiďte protože to Vašek vaření posune na další úroveň nevím podle toho co hodně hodně používám tak určitě nějaký fakt jako dobrý kvalitní octy člověk jako je zvyklý No tak Okay tak mám jako Bzenec To je ten lihový a potom nějaký nějaký balzamiku Ale existuje spolu Různý jako fakt zajímavých a teď je jako českých octu, kterými jsou třeba na jablečným základu nebo vinný, takže opravdu se jestli něco můžete udělat, protože bude ta vaše zelenina dochucená koupit si nějaký fakt jako zajímavý zajímavé druhy octu, to jsem je i s olejem a jako mít dobrý olivový olej, ale zároveň nějaký dobrý
Minuta: 45
za studena lisované oleje ze semínek, dělají se třeba zemáku z ořechů, to jsou za mě jako super věci, které celou tu chuť toho salátu nebo té zeleniny u mě úplně poslat někam jinam a přitom je to jako jedna jenom z takových těch složek a zároveň teď teď se teď se taky Dělají dobrý za studena lisovaný český oleje, takže není to potřeba hledat nějaké opravdu jako zahraniční speciality, ale fakt se dá najít spousta věcí českých a za mě co taková jako super super surovina, kterou mám ráda ráda. Používám, teď je třeba miso pasta, která v kombinaci s tou zeleninou. Přemysl pasta je vlastně fermentovaná pasta z fermentovaných a nebo teď už seděla jako české verze, že to je třeba strachu nebo nějaký hustý jako jiné obiloviny nebo luštěniny a je to super v tom, že to obsahuje jako strašně moc
Minuta: 46
tu mami. Zároveň je tam trošku soli. Je to lehce nasládlý, takže když takovouhle věc, co je třeba docela čistý miso pasty, dělám různé jako zálivky, ať už na zapečenou zeleninu na salát, tak to je taky jako fajn, koupit si kvalitní přesně a Tyhle všechny věci si koupím malým koupit se je super dobrý super kvalitní. Ne prostě nějaký nějaký hnusný hnusný pasty. No a vlastně tohle to jsou takový ty základní věci, který asi používám na to dochucování nejvíc. No a je to pak většinou až ve fázi toho závěrečný dochucování, nebo už to třeba dáváš na tu zeleninu, než jí pečeš, víš, protože často tady ty oleje. Přesně mám doma avokádový a oříškový, ale úplně nevím, jak s tím pracovat. Jo? Asi nevím čemu se to hodí nevím, ale princip je, že pokud ten olej vzniklo za studena, tak je lepší tak krásně, aby se zachoval ty živiny, tak není úplně dobrý. Že že třeba mám je super. Dobrý Jíro avokádový olej a pečením zeleninu, protože tím veškeré ty živiny vlastně a ten
Minuta: 47
důvod proč to bylo dělení za studena, tak to jako takže za mě lepší pic to s nějakým neutrálnější olejem ideálně nebo takhle. Já to většinou Dělám s olivovým a oni taky samozřejmě ti nějaké ty živiny taky samozřejmě zničí, ale furt když vezmeš tu kvalitu a cenu toho olivového oleje versus to, že máš nějaký prostě zemáku a ještě i to, že ten z máku asi ne, když jí tak vysoký teploty, tak je to lepší nebo já to většinou dělám. Takže to píšu s nějakým jako univerzálnější olejem a pak Přesně tyhle ty všechny věci používám až na to finální finální duchů. No, že to pak prostě ještě pro mícháš třeba znám, já mám docela dobrý té Marky bylinky jako vlastně mám pocit, že po užívání bylinek, taky to úplně zvýrazní a udělá to jídlo, tak i nevšední a málo lidí si myslím docela bylinky používá v kuchyni. No tak se
Minuta: 48
spát s dobrými doma na dochucování, tak určitě určitě bylinky, klidně to nemusí být nějaký jako super extravagantní. Bude vám stačit jako já vždycky doma petržel koriandr mátu a třeba Estragon a Přesně tohle když se všechno kombinuje s tou pečenou zeleninou, tak je to jako nebo s nějakou rty zeleninou. Je to super zároveň bylinky je dobrý den ty do salátu, vy jako nemusíte v hrsti salát jenom prostě z nějakého zeleného listí a já dostal sto do salátu sekám právě má tu meduňku estragon. Je to jako další složka, která která tu věc může udělat můžu udělat prostě zajímavou a zároveň, když vám třeba zpívají bylinky a neví jako víte, že to jako třeba ne spíš, že to prostě dnes pracuješ, tak si můžeš udělat si takový jako jednoduchý bylinkové pesto, že vezmeš prostě dobrý olej a rozmixuje tam
Minuta: 49
bylinky se solí a my zase takový nějaký jako condiment, který můžeš, který můžeš potom dochucovat ty ostatní věci na hromadu různých věcí a ochucený přesně jako olejů a a tak ty se můžeš doma připravit a přesně Nemusí to být jenom na těstoviny, ale můžeš dávat vlastně úplně na všechno a hlavně ještě nějaký třeba přístroj, který doma hodně používá, když byste si nedovedeš představit kuchyni. Máte s bez toho, pak je jako fajn mít nějaký vlastně jako mixér nějaký Blender, ale vyloženě, jako že bys potřeboval nějaký super truper, jakože nějaký přístroj, tak to asi možná ani nepotřebuješ Blender stačí, když budeš mít aspoň doma tyčový mixér na některé věci, které vlastně
Minuta: 50
jako potřebuješ rozmixovat. Ale zase ti to není o tom jakým skvělým vybavení, ale mně přijde, i když se budeš moct rozhlas mezitím. Jestli si budeš Dík dovybavení a Koupíš si kafíčko vakuovačku a nevím co vs. To, když se budeš věnovat tomu dochucování, tak za mě jako pro většinu lidí dává možná víc smysl věnovat se tomu dochucování a pochopení teď principu než nějak jako strašně jako ladit to že jsi že si nekoupíš drahé přístroje a budeš si v tom zkoušet nějaký jako nové věci, což neříkám, že vůbec špatně, ale mám pocit, že obecně. Ta je v Hodnoty v tom naučit se ty věci prostě skvěle dochucovat. No no, tak ono to je tak ve všem, že taková ta postel s těmi nástrojem a jako radši si nainstalovat nový software, než se naučit pracovat, ale ale z té kuchyně to asi stejný. No mě ještě napadla jedna věc. Pokud by
Minuta: 51
tohle někoho zajelo to naše povídání dochucování, jak se tam třeba posunout dál. Víš jako je to jenom o tom experimentovat a Zkoušet nebo jsou na to nějaké knížky online kurzy. Jak vlastně Třeba kdyby něco začínal teď nechtěl se takhle posunout. Myslíš, že to může udělat? No teď teda kurzy nejsou Jasná. Ale já třeba jsou super knížky. A co jsi teda jako v angličtině tak tak víte jako super jako dikovský, tak je ale já mám třeba jako knížku, kterou strašně. Jmenuje se to on Food and cooking a je to od a taky angličana, který jako fakt jako rozebírá nejenom dochucování, ale veškerý jako chemické procesy, které se děje při vaření. Tak to mě jako to je moje strašně oblíbená knížka, ale pro běžné Lidi si myslím, že stačí teďka vyšla nová knížka.
Minuta: 52
Jmenuje se to v liver a tam právě jsou rozebraný ty jednotliví jednotlivý chutě, takže jsou i kuchařky, které jsou právě zaměřený na takovýhle na takovýhle jako vlastně principy toho dochucování a nebo je spousta článků, který který jsou třeba na našem webu jídlo a radost, který vlastně dělá ambient a tam jsou ty chutě a ty principy a vlastně vůbec nějaký to jak pracovat s tím dochucování, tak tam i ty článku fakt jako u maminky z celého hořký je tam toho spousta, takže i kdyby si člověk přečetl jenom ty články, tak si myslím, že ho to Může posunout na Já jsem si všiml i nějakých do kanálu, kde mám pocit, že to je trošku Trend přesně zkoumat i chemické procesy v tom jídle a přesně že vedle sebe postaví amatérského kuchaře a profesionálního kuchaře a pak jsme nějaký je jakoby vědec rozebere, proč dávat maso na horkou. Pán je lepší než dávat maso na studenou pánev a vlastně jak to tam jako
Minuta: 53
mění ty struktury. A co se to tam přesně děje s tím jídlem je to už jako věda skoro samo o sobě přijde zase úplně skvělé, to je jako jedna z věcí, které mě na to vaření strašně baví. A spíš mi přesně baví zkoumat tady ty Prince, protože chvíli D. Chápeš rozumíš ten princip, co se děje, tak vlastně si to otvírá hrozně moc nějakých jako dovedností a No takže to je jeden z důvodů, proč mě fakt jako tak moc baví baví ta knížka o těch a chemických procesech, které se vlastně v tom jídle dějou, protože ti to pomáhá porozumět porozumět tomu ten sloh. Jak se chovají a když udělám tohle tak vlastně jako co to způsobí. Takže mně to přijde zajímavé, ale mám pocit, že je pro běžné lidi je dobrý chápat jakoby ty základní principy, naučit se nějaký Ty základní věci přesně, že nemáš vzít nemáš vzít maso z lednice a úplně ledového
Minuta: 54
jako hodit třeba na gril nebo na pánev a takových mě takový nějaký jako obecné principy třeba přesně jako temperování věcí, že nevaříš. Většinou to taky rozdíl mezi kuchařem a asi to je asi možná amatéry je kuchař a nechávají ty věci, který prostě Vyndej z lednice, tak je nechají ne třeba na temperovat na určitou teplotu a ne, že je vezmou a hned je hned je něco na temperování je vlastně nějaký k.o. Vyrovnané vyrovnávání teploty, ale když máš něco třeba studeného, tak tak to necháš třeba na ten perovat na Pokojovou teplotu jako vlastně, aby tam nebyl ten šok takový jako určité zásady a když člověk jako má zmáklý je hodně o to zajímá, tak je pak super se přesně zkoumat po těch nebo pídit po těch fotek dalších. No a nějaké
Minuta: 55
takovéhle obecné zásady. Jo já vím, že to je hrozně těžké to z klobouku, ale mně vlastně je třeba přijde zajímavé, že ho italská kuchyně vlastně hrozně dluh. A když máš Je kvalitní suroviny a jako spustit. Odkud pochází tím, že jsi teda uvařit i ty těstoviny a pak čekají 10 minut, než se jim uvařím omáčka. Jo a vlastně by se ti vždy těstoviny mají úplně slepené ně a ztuhlý a suchý a víš jako jsou to takový vlastně jednoduché věci, kdy prostě je možná, kdyby když někdo uslyší. Hele tak jako času, kde jsi to tak a obecně do časování, že taky kouření důležité asi jak ti ty věci hrajou spolu a aby se ti udělal tak nějaké kup. Přibližně, aby ti mezitím 1n vystydla. Zatím co ty děláš druhou rozdílu mezi mezi prostě profi kuchař Ema a vlastně tam běžnými, že ten člověk nejenom, že má naplánovaný dopředu, co bude dělat. V jaký máte suroviny a zároveň zároveň má ty suroviny. Ono se tomu říká, on se
Minuta: 56
tomu říká jako v kuchyni mi zamkla si to znamená, že máš ty věci jako připravené, že máš oloupanou z ní to tak, že děláš nějakou věc a teprve se začneš loupat zeleninu do toho, když už se ti tam rozpaluje. Volej A, že vlastně ty kuchaři mají i kroky, jak tady na tom s rozmýšlejí dopředu, jak teda návěs vlastně jako bude probíhat a za mě takové jako jestli bych to měla nějak zkurvit trošku sobě. Jsi nějaká univerzální Grada vlastně připravit si všechno co nepotřebuje vlastně jako tepelnou úpravou. Všechno si to prostě očistit připraví oloupat nakrájet a potom sezam. Která Ta věc bude jednak třeba trvat, nejdéle to začít dělat Nejdřív a zároveň, která z těch komponentů toho tvého jídla, který se komponentů. Nesmí se musí podávat jako hned teplý, které je ten komponent, který nesmí čekat a ty ostatní věci, ty si můžeš připravit, ale vlastně celé to tvoje
Minuta: 57
by mělo směřovat k tomu, že všechno musí být hotový ve chvíli kdy ten komponent, který nesmí čekat, ať už je to prostě maso nebo uvařené těstoviny nebo prostě něco, co je dobrý sníst třeba do pěti minut, tak to by měl být ten dedlajn toho tvého vaření a k tomu všemu by Ostatně ty kroky měly směřovat. úžasně se tam najedu zase specifickou věc je rozdíl v tom jak vaříš ať už jako těstoviny nebo omáčky víš jako je rozdíl mezi s tou jestli to bublá málo nebo hodně Jo jo je to tam je to zase tým olivy než to jak moc si to jde na věc odpařuje případně karamelizuje nebo kde je vaříš těstoviny nebo nějaký nějakou věc ve vodě tak tam je to extrémně důležité i jako síla toho síla toho baru ale zároveň i množství třeba
Minuta: 58
té vody že to víš že když prostě budeš zkoušet uvařit těstoviny v malém rendlíčku s troškou vody tak rychle Jde tam dáš ty těstoviny tak ono ti to celé zchladne a ten proces než se ta daná věc vlastně jako dostane na těch 100 stupňů tak je hrozné jako dlouhý a není to jako ideální takže taky jako taková možná obecná zásada pokud potřebuješ něco jako rychle aby se to aby se to A vy chvíli jde tam nějakou věc hodíš, abys to nepřestalo vařit. Tak je tam důležitý ten poměřit i vody musí být mnohem víc než ty jakoby studené složky, kterou kterou vlastně jako do toho dáváš a zároveň, pokud se to k tomu receptu hodí, tak je dobré, aby ta voda byla vlastně osolená, protože slaná voda má vyšší bod varu, než to je super, že mi to říkáš. Já jsem si vždycky myslel, že tam musí být dost i od jenom abys jediné nelepily k sobě. A nikdy mě nenapadlo, že vlastně tady kvůli tady tomu zchlazení trvá
Minuta: 59
čtyři minuty, než se ti to zase přivede k varu už od rána. Takže ono to tak je i u třeba tuhle specifický, když třeba jako rychle svařuje nějakou zeleninu, tak taky potřebuješ, aby ve chvíli jde třeba nevím dáš kapustu hodí do Vody a chceš jí potom hned za chvilku vyndat. No tak bys to měl hodit do úplně Klokoty jící a my tam fakt hodně vody a prostě dělat radši radši tu vjezdy po částech, než prostě vzít jsou kapustova nahrnout do do vody, kdy tam bude v kapustě než vody, protože to prostě tobě jde o ten tvar a tam jde o tu dobu, jak dlouho to trvá, než se to zpátky vlastně dostane k tomu Baru a to jsem jí když chceš nějakou věc fasovat a taky věc, kterou kterou kterou jako v kuchyni se na to ty lidi rádi pozor, že pokud chceš něco blanšírovat, co znamená jako že rychle to z Paříže
Minuta: 60
a pak to dáš do studený vody, aby se zachovalo nějakou jako křupavost a barvu, tak spousta lidí tam hodí tobě z té vařící vody a pak jde teda někde shánět let a vodu a něco A mezitím co má úplně jako hnusné je hnědý, že to je taky věci, když už něco takhle jako potřebuji zchladit. Tak už mám rovnou připravenou tu nádobu s tou ledovou vodou a rovnou to to takže myslím si, že zásadní. Je se na chvilku jako zastavit a rozmyslet si ty kroky, které se vlastně jako budou dít dopředu. Protože to je věc, kterou buďto kuchaři. Dělají nebo už i mají automatickou, ale právě třeba lidi tam normálně běžně doma. V kuchyni to tak jako třeba. Nemají nebo nějak jako pospíchají a tím pádem si myslíš, že tou rychleji tím, že bylo víc pospíchat a myslím si občas je dobré se spí zastavit a promyslet City promyslet si ty kroky dopředu a pak možná ještě poslední prakticky typ míchaný vajíčka velký
Minuta: 61
milovník míchaných vajíček a na světě je spoustu špatně udělané píchají vajíček, podle mě jak udělat dobře míchaný vajíčka, což je podobně jako věc, kterou vlastně můžeš. Není to složitý, že jo. Můžeš tím vlastně docela ohromit někoho. Protože podle mě ten rozdíl chuťový mezi vysušený málo smaženým vejcem Adobe chyba v chodím a vajíčkem a docela velký jak na to. Přijde měla jako super vajíčka, protože dělat udělat míchaný vajíčka z trojkových vajíček. Můžeš být tím i Oliver to hnusný, protože prostě nebo takhle. Já jsem hrozný tě na to, že ve všem ve všem. Všechno cítím, tak je vlastně i když prostě jsou třeba nějaké jakože docela dobrý vajíčka. Ale třeba ty slepice jsou krmeny něčím nebo nějakou takovou složkou. Oni jsou to třeba nevím nikdy sebe. Co jsou krmení, jaký má řasami, aby měli potom oranžový jší vajíčka. No tak prostě já tam
Minuta: 62
ty věci cítím, takže jako je dobré mít jako fakt super vajíčka, který si umíš představit, že by si je pomalu snad i syrový, protože tam minimálně žloutek je takový dost jako nasirovo, takže je mít který vajíčka potom, když to vezmu, že vezmem jenom čistě prostě míchané vajíčka, že nevypadla. Cibulce to tak mít přepuštěné máslo, na kterém který má dost jako bys. Kouřový bod, takže to jako fajn a má takovou dobrou chuť, která se k tomu hodí, takže vlastně si důležité o míchaných vajíček, tak jako nemít nějakou šíleně mega rozpálenou pánev, protože tam tam jde jako spíše jako o vteřiny a fakt jako docela postupně, takže tak nějak se jako mírně mírně vlastně zahrát tu pánev nebo pozor, jako že skoro Čím. Pomaleji to děláš, tak tě to jako lepší určitě. Takže jako tam je důležité přesně být trpělivý a nechtít a nechtějí to uspěchat, protože
Minuta: 63
to fakt jako hrozně jako rychleji rychleji proces. Dáš tam rozehřát trochu toho přepuštěného másla nebo ať nevím, jestli to normální nebo můžeš tam i normální. Přece se nebudeš takový teplota, pak co je fajn mít vlastně mít vlastně ty vajíčka vyklepaný předem, protože ve chvíli kdy to bys radši rozpalte pánev a ty tom začneš klepat. A Trvá ti to dlouho tak se ti ta pánev může jako moc přehrát. Takže jedna mít vykopání vajíčka předem a za mě tady to asi nevím, jestli to bude úplně super instruktáž, ale co si myslím, že základní věc, kterou se kterou dělá většina kuchařův Zara. Co znám to dělej jako fakt skvělý míchaný vajíčka. Tak ty potom dáš ty vajíčka na tu pánev na to na to jako mírně mě rozehřátou pánev. A důležité je míchat jenom bílky a snažit se ne prasknout neprasknou vlastně jako žloutky a ty vlastně
Minuta: 64
tak jako jedeš to, ať už nějakou stěrkou nebo by si nějakou vařečkou a až ve chvíli, kdy ty bílky jsou takový jako pevnější, tak já to většinou odstavím jsou dvě předtím to jako sůl pepř, tak to jako postavím. Zamíchám to vlastně praskl všechny ty žloutky a pak už jenom super jako pomalinku, už to jenom dodělám na konci. Která je ze mě jako Ok. Nikdo je v pohodě úplně, že to má fakt úplně syrový ty ty žloutky a jenom pak už to jako úplně super lehce a hodně vědomě to jako pozoruješ. No to je celý. Takže ten že ty když vlastně rovnou rozmíchá svoje. Tak ty bílky trvalo trošku dýl, než ty žloutky. Takže když se nejdřív vlastně necháš srazit v malinko srazit ty bílky a pak teprve praskne všechny ty žloutky, tak je to lepší a těžší
Minuta: 65
pánev tam máš jako nějaké na stabilní žárlíš. A jak to prostě to je taky teď do vyšší, tak si mi na chvíli to někde jakoby cintat ti přitom míchání, takže to taky může být jako. Máš tam nějakou konstantní teplotu zase ty jsi tu pánev, jakože moc rozehřeje, tak už jako tam není moc cesty zpátky, takže spíš si myslím, že tam je to potom opravdu jakoby pozorovat to a za mě. Jako jediný jednoduchý Trik je vlastně jako ty žloutky prasknout až jako vlastně potom po chvilkách. Myslel jsem výborný míchaný vajíčka tu SMS, že to vyzkouším. Třeba to děláš skvělé třeba. Budu lepší než tady ty, ale mně to přijde vlastně taková jako takový jako super jako jako super věc, že fakt zůstanu krásně jako tekuté mě tam nemáš sýrové bílky ve velkém množství, maximálně prostě takový to na chatě dělá míchaný vajíčka pro šest lidí bylo dobře.
Minuta: 66
Mám pocit, že těžký Hele musíš být ještě o to více jako to. Ale já jsem dělala třeba nevím 20 vajíček a dá se to no to jako víc preciznější to musíš dát jako prostě to neuspěchat. A to neřekneš, že to blbost někdo říká, že to musíš volit až ke konci jako že vlastně není dobrý to soli na začátku třeba. Nějakého důvodu vodnatění, ale to vlastně nevím, jestli vůbec hraje nějaký smysl nebo ne. Hele. Ono není jsou vlastně jako různé různé názvy před nebo po mně nebo burgery někdo zase líp se někdo co si Lípa. Takže jako záleží. No, já jsem většinou IU věcí, které se jako nemají soli. Tak já se většinou tak jako zastánce, že by se aspoň trošku. Ty jsou je tam mělo dát kvůli vlastně tomu, abyste sůl tam měla čas jako nějak rozvinout, ale třeba i u vývaru, jakože vývary by se neměli Solid na začátku
Minuta: 67
a od tety to strašně dlouho. Potom ti to vlastně tak jako dlouho vaříš, že jako neřekneš to potom finální množství. Ale já třeba jako dávám trošku té soli i na začátku do toho vývaru, aby se tam zase je to pomohlo uvolnit ty ostatní chutě, ale jenom prostě malinko, ale ne, že to celé celá další úplně jako disciplína. A vůbec se to nedá zobecňovat, protože je rozdíl mezi solení. Masa a zeleniny prostě jako luštěniny, který by se zase vyspi by se zase ne jako neměli Solid prakticky jako vůbec. Jinak je to těžké jako vlastně uvařit, ty by se měli Solid až ke konci, když máš tu luštěninou uvařenou, protože oni potom vlastně ztvrdnou a od o dílo tedy o se vaří, že když někoho Slíže rád nebo nebo čočku na začátku vaření. Tak si to tam akorát protáhneš a ne možná ano, možná to ani nemusíš dovařit. Záleží kolik tam té soli dal. Tobě
Minuta: 68
teda no hned přemýšlím, co dalšího asi asi ten extrémně topinambur po tomhle rozhovoru. Jsem zvědav, ale ještě to odnesou já se mi věřit a Topinambury. Jo a míchaný vajíčka a zítra musím vyzkoušet. Jinak jasně, no, tak pak. Francouzský způsob něco děláš na té páře a takhle to mě třeba vlastně moc nebaví, to jsem zkoušel a přijde mi, že na to kolik je s ním prdění, tak jako ne. Výsledek není zas tak o tolik lepší. Hele, ten je prostě potřeba jsi utekl některých ekotechnika věcí si říct, jestli jestli přesně jestli tam jako vydaná energie je pro tebe. Tak jako jestli ti to za to jestli ti to přesně za to zato jako stojí, když se takhle jako Paříž doma. Myslím si, že možná situaci restaurací v klidu skoro i přes křeče v a, protože je
Minuta: 69
to předpokládám trošku depresivní téma a nebo máte restaurace, který se s tím třeba vyrovnali dobře relativně dobře, takhle bych to spíš řekla jako relativně dobře jako není to úplně veselý Veselý téma, ale myslím si, že třeba mám máme jako většinu restaurací, které jsou Na tom na to jak to je jako blbý. Jaká je to situace, tak se jako vlastně vedou docela dobře. Snaží se furt v tom jako vymýšlet vymyslet nějaké nové věci a my máme to neřekla bych štěstí, ale vlastně to, že jsme vlastně přes léto udělali pro nebo postupně se udělali pro všechny restaurace vlastně eshopové platformy. Takže kromě jako rozvozových služeb. A to že si to můžeš vyzvednout té restauraci, tak každá restaurace má ještě vlastní eshop na objednání jídla.
Minuta: 70
Což mě docela jako dobře funguje myslíš nebo jak moc? To jídlo je připravené, jen si myslím, že už jsi byl za těžký třeba odhadnout, víš jako ano, chci si dát to dobré jídlo z té restaurace, jak moc to těm lidem musí připravit, aby oni jsou jenom hodili do trouby a Ohřáli nebojíš a nebo jako jak moc to jsou suroviny vlastně který Oni musí zpracovat sami. Mitomycin jídel, že se buď to snažím a že je to udělaný úplně jako finálně tak aby ten člověk to rovnou mohl si to koupit a hned to jíst a nebo jsou to třeba jídla, které jsou zachlazené. Kde se předpokládá, že on si to vlastně jako nějakou hřeje. Není tam nic takového jako mezi, že by sis koupil jídlo, které jsem si že hotový, ale ještě si tam musíš dodělat pár věcí, tak to máme to máme spíš míň. Co jsou třeba Nějaký takový jako speciální boxy, kde ten člověk to v předem, že se to musí dodělat a ne, že si koupí prostě
Minuta: 71
nic, co si chceš sníst v autě, ale má tam ještě ne do smažené hranolky, takže spíš máme takový jako buď buď a nebo a nebo některý než restaurace i prodávají třeba třeba SK má super výběr farmářský na tom eshopu má super vyber farmářské zeleniny a výrobků a pečiva. Takže ten člověk si tam může koupit jako teplé jídlo, pak za chlazení, který Další den a ještě jsem zároveň, že jako nakoupit věci, kdyby se normálně chodit nakupovat třeba do tří Holešovické tržnice, ale teď to nejde, takže myslím si, že myslím si, že to dost jako záleží je to na tom přístupu i těch restaurací, jakože jestli to je takový to No my jenom čekám a zabíjíme čas, než se otevře a nebo snažíme se. Snažíme se jako představit, že to možná bude celý rok a co vlastně. Proto můžeme udělat. Každopádně vůbec jako. Takže jako já fakt jako moc obdivuji ty restaurace, kterých do toho takhle šlapou
Minuta: 72
i přesto, že je to dlouhý a už to jako nikoho nikoho to nebaví samozřejmě dávat do krabiček všichni chtějí komunikovat víc nemá hosty a tak, tak nikdy se k tomu staví víc statečný míno jsi říkala před nahráváním, že teď jsi v kontaktu s různýma šéfkuchařem a z evropských restaurací, že to mají vlastně všichni je docela podobně nebo Jakoby sledovala si třeba, že by to nikdo zvládal lépe nějaké restaurace pravou, že nedělám rozhovory natáčím videorozhovory s větším a známými z různých jako evropských zemí nějakýma šéfkuchařem a nebo majitelem a restaurací o tom, jaká ta situace jak si s tím jak si jste vlastně jako poradily a v březnu by z toho mělo být nebo právě pořád tam takové konferenci
Minuta: 73
pro naše šéfkuchaře a kuchaře, aby tak nějak jako oni se inspirovali, jak to vypadá jinde a kde jsi s tím případně nějak jako že poradil a zatím s těma šéfkuchařem, s kterýma jsem mluvila, tak ono opravdu záleží, jak je to. V které zemi, že třeba v švédskou tam jsou normálně otevřené restaurace. Jsou tam nějaký restrikce, ale Švédsko, za celou dobu nezavřel o prostě jako nezavřel o ty podniky, takže tam vlastně ta situace je jako relativně dobrá. Mají tam omezený počet míst, ale sem tam se dá fungovat nějak docela v pohodě, Německo je třeba zavřený. Ale tam si některé ty restaurace s tím taky jako poradili super a většinu z nich je otevřená v Dánsku. Tam je to zase zajímavé v tom, že ty dostaneš státní podporu jenom když jsi úplně zavřený, jakmile děláš teakový. Tak žádnou nedostaneš, takže z Ten podnik musí hodně dobře jako rozmyslet, jestli je fakt tak jako dobrý. A to jeho jídlo
Minuta: 74
je tak žádný, že se mu vyplatí mít otevřeno na takeaway. A nebrat žádnou státní podporu, což je docela jako, že ta stání pod pravda o je vlastně jako dobrá. Takže je to Je to zajímavý, že tam vždycky záleží i na těch letech nějakých jako okolnostech to daného státu. No a co mi v Rakousku? To mi taky prostě zkládá podpora, takže Restaurace se teď leden únor ty, které by normálně třeba měli i něco otevřeného. Tak se přes leden únor rozhodli, že budou radši zavřený, protože jsou to obecně leden únor jsou v restauracích docela mrtvý měsíce je třeba otevřou v březnu na matiku a mám pro tebe na závěr pár otázek v hlubokých parádně nějaké věci pár věcí, na které se v posledních letech změnila názor mě
Minuta: 75
napadá pár takových pár takových vlastně jako věcí, třeba cestování mi přijde takový docela docela zajímavý, že já jsem si tě fakt jako cestovala hrozně moc většinou jsem z roku strávila, tak minimálně tři měsíce jako mimo Českou republiku a tak nějak jsem to cesta ani měla jako takové jako hlavní. Náplň života, že mi to přišla jako úplně neskutečně skvělý na se se svojí 20 jsi měla seznam zemí. Kam se chci podívat a vlastně jako mám pocit, že mezi faxima 20
Minuta: 76
se jde pohybovat, tak mě tak jako trošku. Vždyť jsi že opustila, ale už nemám takové to jako nutkání, že každý měsíc musím být někde v zahraničí, takže to je taková jako jo, ale zase možná mně se to jednoduše jednoduše říká. Protože jsem zase spoustu těch míst viděla, protože já jsem si to nechtěla dělat takový to jako Tak až něco, tak si jako budu cest. Ale spíš jsem měla takový to, tak teď potřebuji vidět všechno všechno, co jde, ať už pracovně nebo prostě třeba na dovolenou, tak jsem se snažila jako co nejvíc furt někde být jako v zahraničí a teď už to mám takový jako že mi to přijde super. Ale ono i s ohledem na téhle situaci, která Teďka je tak vlastně možná tohle to, tak co za poslední roky jsem tak jako změnila názor, tak možná na perfekcionismus je jsem ještě i tím, jak jsem hodně pracovala nebo byla jsem na stážích takových těch jako
Minuta: 77
super skvělých restaurací, kde všechno bylo jako to se ani nedá mluvit o perfekcionismu to bylo úplně úplně ještě jako jiný jiný level, tak já jsem to vždycky vnímala, že to je nebo i u sebe jako vlastnost, že to je jako něco skvělého, že to je jako super, že být perfekcionista, že to je nějaká nejlíp, no, ale Osobně jsem si časem uvědomila, že je vlastně radostně tebe to jako svazuje dost často v tom, že neuděláš spoustu věcí, které by se normálně jako udělal. Protože si řekneš, abych to udělal na 150% tak to věc neudělám vůbec. A ve finále. Já jsem si jako vlastně jenom uvědomila, že často to je perfekcionismus může být vlastně jenom taková jako zástěrka toho, že že jsi sám sobě nevěříš, že jsi dost dobrý a že teď, že vlastně těch tvých 100% není dost dobrých, že ty nejsi dobrý. Tak
Minuta: 78
to musíš jako přehánět, aby se to něco No takže možná ten perfekcionismus, ať už jako u sebe a nebo i v nějakých třeba těch restaurací, že já už jsem potom třeba ty poslední dva roky, tady se mi zdá někam na stáži. Tak jsem právě nejezdil tříhvězdičkový jako nejlepších restaurací, ale spíš do nějakých který mě. Vali říct o filozofii třeba tu držitel nosti, kterou jako kterou mám ráda, která mě jako zajímá. No 3 hvězdy musíš mít fakt někoho Maxi perfekcionismus něco, co by mě jako tak moc tak moc lákalo. Ale ono je to obecně i tím, že třeba jako host, tak já jsem byla ve spoustě spoustě fajné linkových michelinských
Minuta: 79
restaurací jako i jíst a je to super za skvělý to zažít, ale vlastně teď čím dál tím víc mě baví nějaký jako restaurace, kde jako ty ty dlouhý Menšíka v 20
Minuta: 80
kytek že prostě že prostě do bytu a tak že prostě mám takový jako že bych furt nakupovala nakupovat kytky Proto mě normálně jako nakupování strašně nebaví No ale když vidím nějakou jako kytku Tak takto to prostě jsem úplnou úplně všem a v obýváku asi 14 kytek z toho asi 40 dvoumetrový tak to tam vypadá spíš jako džungle Tak to mám takovou jako trošku tady obsesi, no a přemýšlej. Nějaký takový jako divné věci. No takhle mě spousta těch věcí nepřijdou divné. Já mám takový dotaz jsem zmiňovala, že strašně ráda si přirovnávám lednici, tak to je taky takový trošku jako nevím, jestli úplně nevím, jestli úplně normální a přemýšlím, co ti něco z čeho jsi momentálně nadšená nějaký jedna
Minuta: 81
dvě věci, co tě teď jako fakt baví věcí zmínila vlastně docela dost během rozhovoru, tak nějaký přijde, že vlastně jako dobrý pozitivum toho loňského roku, že je člověk se jako více zastavil a máte k podnětu nebo večer lidí malých podnětu jako mnohem míň, tak si vlastně uvědomuji, že mě baví takový ty jako maličkosti tak že si člověk jako mnohem víc Šíma maličkostí A mnohem víc jich váží Takže třeba já jsem jako Teď totálně nadšená z toho že že venku je déle světlost a svítí sluníčko takže můžu chodit můžu chodit běhat jako déle a takový teď jako moc baví připravovat to symposium pro naše kuchaře dělat rozhovory s těmi zahraničními šéfkuchařem a baví mě to že máme zahradu nevysazovat vlastně jako tam nějakou zeleninu u nás na zahradě a jsou to prostě spíš takovýhle jako takovýhle jako
Minuta: 82
drobnosti No nemám žádnou takovou nějakou zahrady super už jsme vlastně tady minule Skalné formánka vyřešili ho permakulturní zahrádku jako myslím si že možná taky budu muset udělat i zahrádky speciál rychlý jako neskutečně uspokojivý že jsi prostě i třeba v Praze můžeš na relativně malém prostoru tím že si vypěstovat nějaký Věci Ty jsi potom vaří, šel to samozřejmě, to je úplně jako jako jiný level kvality surovin. Jo, tak ty vlastně jedeš surovin vážíš úplně jinak, protože víš, co to všechno stálo, než jsi ty sis vypěstoval to jedno rajče. Takže to ti potom podle mě i naučí trošku větší utřít ten surovinám obecně. No super v
Minuta: 83
povídání a nebo prostě, že dobrý život a ti pravdu.

Předchozí video

PETROLHEAD: JAK MŮŽOU VYROBIT JEDINÉ AUTO?

Další video

KICOM: Bitcoin může stát 100 000 $ do konce roku, je to jeden z největších vynálezů 21. století